Ana SayfaGüncel15 ilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının detayları

15 ilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının detayları

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanlığı, salgın nedeniyle 15 ilde 4 gün uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına dair bir genelge yayımladı. Buna göre, kısıtlamanın olduğu Pazartesi ve Salı günleri marketler, bakkallar, manavlar ve kasaplar belli saatlerde açık olacak.

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine “Sokağa Çıkma Kısıtlaması” konulu genelge gönderdi.

Buna göre, büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Antep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun ve Van ile Zonguldak olmak üzere toplam 15 ilde, 15 Mayıs Cuma günü saat 24.00 ile 19 Mayıs Salı günü saat 24.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Sokağa çıkma kısıtlaması öncesi 15 Mayıs Cuma günü market, bakkal, manav ve kasaplar saat 23.00’a kadar faaliyetlerine devam edebilecek. Hafta sonu buralar kapalı olacak.

Ancak kısıtlamanın olduğu Pazartesi ve Salı günleri marketler, bakkallar, manavlar ve kasaplar 10.00-16.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

Kısıtlamanın uygulandığı 4 gün ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı işyerleri ile bu işyerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık olacak. Açık olan işyerlerinde çalışanlar istisna kapsamında tutulacak.

Genelgeye göre sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde, ayrı anne ve babalar mahkeme kararını ibraz etmeleri şartıyla çocuklarını görebilecek.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Evrensel gazetesi yöneticileri ifadeye çağrıldı
Sonraki Haber
Jineoloji Dergisi'nin son sayısı erişime açıldı