Ana SayfaGüncel20 dernekten açıklama: Polis cezalandırılsın, çocuklardan da özür dilensin

20 dernekten açıklama: Polis cezalandırılsın, çocuklardan da özür dilensin

HABER MERKEZİ – Nusaybin’de polislerin oyun oynayan çocukları havaya ateş açarak kovalaması ve engelli bir çocuğu tartaklamasına ilişkin ortak açıklama yapan 20 dernek; şiddet uygulayan polisin cezalandırılmasını, çocukların maruz kaldıkları şiddete karşı destek mekanizmalarının işletilmesini ve çocuklardan da özür dilenmesini istedi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde polislerin oyun oynayan çocukları havaya ateş açarak kovalaması ve engelli bir çocuğu tartaklamasına ilişkin 20 dernek ortak bir açıklama yaptı.

Açıklamada “Çocuklara yönelik polis şiddetinin cezasız kalmaması için yapılması gerekenler çok açık; şiddeti uygulayan polisin cezalandırılması, çocukların maruz kaldıkları şiddete karşı destek mekanizmalarının işletilmesi, benzer bir olay daha yaşanmasın diye gerekli tüm önlemlerin alınması ve çocuklardan özür dilenmesi…” denildi.

Açıklamada ayrıca yaşanan şiddetin cezasız kalmaması için bazı talepler de sıralandı:

“Olayla ilgili polisin açığa alınması ve hakkında soruşturma açılması oldukça önemlidir. Ancak bu tedbirlerin olaydan 20 gün sonra ve olayın ancak medya aracılığıyla görünür olmasının ardından alınmış olması, kamu görevlilerinin benzer şekillerde gerçekleştirdikleri hak ihlallerinde yaşanan cezasızlığı akla getirmektedir.
“Çünkü Türkiye’de kamu görevlilerinin gerçekleştirdiği çocuk hak ihlallerinde yaşanan cezasızlık listesi oldukça uzundur. Unutmamak gerekir ki cezasızlık hak ihlallerini yeniden üreten bir kısır döngüdür.”
İmzacılar

Ankara Gökkuşağı Aileleri Derneği, Ankara Kadın Platformu, Ankara Tabip Odası, Biz Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Derneği, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Genel Merkezi, Çocuk Alanında Çalışan Avukatlar Ağı, Çocuk Alanında Çalışan Avukatlar Gençlik Ağı, Çocuk Hakları Merkezi, Çocuk Her Yerde Derneği, Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi, Göç ve İnsani Yardım Vakfı, İnsan Hakları Derneği Çocuk Hakları Komisyonu, Önce Çocuklar Derneği, Rengârenk Umutlar Derneği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Genel Merkezi, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği, Uğur Özkan Çocuk Kültür Evi ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı.




Önceki Haber
Sait Faik Hikaye Armağanı Ethem Baran'ın 'Döngel Dünya'sına
Sonraki Haber
Ermeni kilisesine nefret saldırısı Meclis’e taşındı