Ana SayfaGüncel81 ilde dört günlük sokağa çıkma kısıtlaması başladı

81 ilde dört günlük sokağa çıkma kısıtlaması başladı

HABER MERKEZİ – Covid-19 önlemleri kapsamında 81 ilde dört gün boyunca uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler sadece 23 Mayıs günü saat 10.00-17.00 arasında hizmet verebilecek. Kısıtlama 26 Mayıs Salı gecesi saat 00.00’da sona erecek.

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle Ramazan Bayramı boyunca 81 ilde uygulanacak olan dört günlük sokağa çıkma kısıtlaması başladı.

Genelgeye göre;

  • Market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 23 Mayıs Cumartesi saat 10.00-17.00 arasında hizmet verebilecek. Bu işletmeler bayram boyunca kapalı kalacak.
  • Fırın ve tatlıcılar yasak boyunca hizmet vermeye devam edecek. Lokanta ve restoranlar ise sadece paket servis hizmeti verecek.
  • 24-25-26 Mayıs tarihlerinde ise market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler ile online satış yapan işletmeler tamamen kapalı olacak.
  • Fırın, pastane ve tatlıcılar ise 23-24-25-26 Mayıs günlerinin tamamında hizmet verebilecek. Bu iş yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılacak.
  • Bayramda sadece evlere paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere lokanta ve restoran tarzı iş yerleri açık olacak.

Öte yandan doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler, içme suyu dolum tesisleri ile içme suyu, gazete ve mutfak tüpü dağıtımını yapan şirketler, hayvan barınakları, hayvan çiftlikleri ve hayvan bakım merkezleri, sağlık hizmetlerinin kapasitesini arttırmaya yönelik acil inşaat, donanım ve benzeri faaliyetleri yürüten işletme ve firmalarla, yapımı veya çalışması devam eden büyük inşaatlar ile madenler kısıtlama hükümleri kapsamının dışında bırakılıyor.

Genelgeye göre yaşlı bakımevi, huzurevi, rehabilitasyon merkezleri, çocuk evleri ve benzeri sosyal koruma, bakım merkezleri çalışanları, otizm, ağır mental retardasyon, down sendromu gibi özel gereksinimi olanlar ile bunların veli, vasi veya refakatçileri de kısıtlamadan muaf tutuluyor.

65 yaş üzerine Pazar günü izin

Ramazan Bayramı’nın ilk günü olan 24 Mayıs Pazar günü 14.00-20.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak koşuluyla, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olanlar ve ihtiyaç duyulan hallerde bunların refakatçileri sokağa çıkabilecek.


Genelgenin tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Canlı Blog | Salgın sürerken 'ikinci dalga' tartışması
Sonraki Haber
Pakistan'da düşen uçaktan iki kişi dışında kurtulan olmadı