Ana SayfaDünyaABD’de isyan: Detroit’te protestoculara ateş açıldı

ABD’de isyan: Detroit’te protestoculara ateş açıldı

HABER MERKEZİ – George Floyd’un polis şiddetiyle öldürülmesi sonrası protestoların başladığı ABD’nin Minneapolis kentinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi, ancak bu eylemleri durdurmadı. İsyan ülke geneline yayılırken, Detroit’te eylemcilerin üzerine ateş açılması sonucu bir genç hayatını kaybetti.

George Floyd isimli siyahın sokak ortasında beyaz bir polis tarafından öldürülmesiyle ABD’nin Minneapolis kentinde başlayan isyan dalgası ülke geneline yayılıyor.

Devam eden protestolar nedeniyle Floyd’un öldürüldüğü Minneapolis’te sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Açıklamada, “Acil durum yönetmeliği uyarınca, belirtilen saatlerde, sokak ve caddeler dahil olmak kaydı ile tüm halka açık yerlerde sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Mayor, Cuma günü yerel saatle 20.00’de başlayan yasağın sabah 06.00’ya dek süreceğini, Cumartesi akşamı da aynı saatler arasında tekrarlanacağını açıkladı.

Yasağına rağmen bazı bölgelerde protestocuların sokakta eylemlerine devam ettiği, binlerce kişinin yine “adalet” talebini dile getirdiği bildirildi.

Protestoların üçüncü gününde eylemciler, Minneapolis kentinde bir polis merkezini ele geçirmişti. Karakolu ve çevresindeki iki binayı ateşe vermişlerdi. Bunun üzerine Minnesota eyaletindeki Ulusal Muhafız birlikleri Minneapolis’e gönderilmişti.

Fotoğraf: AP

Diğer yandan Floyd’un öldürülmesinin ardından başlayan isyan dalgası birçok kente yayılıyor.

Dün Los Angeles, Denver, Phoenix ile Minneapolis komşu olan St. Paul’a da eylemler sıçramıştı. Protestocular St. Paul’da da farklı noktaları ateşe vermişti.

Bugün ise Washington’da Beyaz Saray’ın önünde, New York’un Brooklyn bölgesinde toplanan yüzlerce kişi Floyd’un polis şiddeti sonucu ölümünü protesto etti.

Bunun yanı sıra Atlanta kentinde bulunan CNN kanalının merkez binası önünde toplanan yüzlerce eylemci polisle karşı karşıya geldi. Binanın camlarını indiren protestocular, polis araçlarını da yaktı.

Protestoculara ateş açıldı, bir genç yaşamını yitirdi

Öte yandan Detroit kentinde, George Floyd cinayetini protesto eden kalabalığa açılan ateş sonucu bir kişi hayatını kaybetti.

Saldırıyla ilgili bir açıklama yapan Detroit Emniyeti sözcüsü Nicole Kirkwood, gece saatlerinde protestocuların polisle karşı karşıya geldiği bir anda SUV tipi bir araçtan kalabalığın üzerine ateş açıldığını söyledi, polisin ise ateş etmediğini savundu.

Saldırıda sonrası kaldırıldığı hastanede hayatını hayatını kaybeden kişinin 19 yaşında bir erkek olduğunu belirten Kirkwood, ellerinde henüz başka bir bilgi bulunmadığını belirtti.

George Floyd cinayeti

ABD’nin Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde, Pazartesi günü Derek Chauvin isimli beyaz bir polis, gözaltına alarak yere yatırdığı 46 yaşındaki George Floyd isimli siyahı boynuna diziyle bastırarak öldürdü.

Sosyal medyada yayılan video görüntülerinde Floyd’un “Nefes alamıyorum” sözlerine rağmen polisin şiddetini sürdürmesi infiale yol açtı.

Floyd’u öldüren Chauvin ile gözaltı işlemi sırasında yanında bulunan Thomas Lane, Tou Thao ve Alexander Kueng isimli polisler görevden alındı.

Floyd’un gözaltındayken ölümüne neden olan ve görevine son verilen dört polisten biri olan Derek Chauvin tutuklandı. Chauvin’in ‘üçüncü derece cinayet’ ve ‘taksirle insan öldürmek’ ile suçlandığı açıklandı.

Görevden alınan diğer üç polise yönelik suçlama getirilip getirilmeyeceği henüz bilinmiyor.

George Floyd’un ailesi ise dört polisin de cinayet suçlamasıyla yargılanmasını talep ediyor.


Floyd’u öldüren polis tutuklandı, üçüncü derece cinayetle suçlanıyor


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Diyarbakır ve Rize'de kadın cinayetleri
Sonraki Haber
Belek'te bu yıl 11 deniz kaplumbağası ölü bulundu