Ana SayfaCezaevleriAçlık grevindeki altı tutuklu: Taleplerimiz karşılanmazsa ölüm orucuna başlarız

Açlık grevindeki altı tutuklu: Taleplerimiz karşılanmazsa ölüm orucuna başlarız

HABER MERKEZİ – Konya Seydişehir Cezaevi’nde hak ihlallerine karşı açlık grevine başlayan altı tutuklu, taleplerinin karşılanmaması durumunda süresiz açlık grevini ölüm orucuna çevireceklerini söyledi. Tutukluların talepleri ise ayakta tek sıra halinde sayıma son verilmesi, kötü muamele ve işkencenin son bulması.

Konya Seydişehir T Tipi Cezaevi’nde altı tutuklu, iki gün önce süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladıklarını duyurdu.

Tutukluların eyleme başlama nedeniyse maruz kaldıklarını belirttikleri baskı ve işkence.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukat Abdurrahman Karabulut, gerek derneklerinin gerek ise açlık grevine başlayan tutuklu yakınlarının müracaatı üzerine dün cezaevine gitti.

Açlık grevine başlayan tutuklularla görüşen Karabulut, taleplerinin karşılanmaması durumunda tutukluların eylemlerini ölüm orucuna dönüştüreceklerini ifade ettiklerini aktardı.

Karabulut, tutuklu ve hükümlülerin taleplerini ise şöyle anlattı: “İnsanlık onuruna yakışmayan, ayakta tek sıra halinde sayıma son verilmesi ve hücrelere dağıtılan arkadaşlarının koğuşlarına tekrar geri gönderilmesini istiyorlar.”

Tutukluların tümünün, özellikle birlikte tek koğuşta iken ayakta sayıma itiraz etmeleri üzerine gardiyanlarca darp edildiklerini vurguladıklarını belirten Karabulut, onların bu işkence ve kötü muameleye son verilmesini istediklerini de aktardı.

Karabulut’un anlattığına göre, tutuklular taleplerini yazılı ve sözlü olarak aylarca ilgili kurumlara bildirseler de henüz talepleri karşılanmış değil. Bu nedenle açlık grevindeler ve eğer talepleri karşılanmazsa eylemlerini ölüm orucuna çevirmeye hazırlanıyorlar.

Avukat Karabulut, “Tüm olanları tutuklu ve hükümlülerden dinledikten sonra etkin bir şekilde açlık grevine son vermelerini, siyasi ve hukuki her türlü girişimde bulunacağımızı söylememe rağmen taleplerinin karşılanmaması durumunda süresiz açlık grevini ölüm orucuna çevireceklerini ısrarla beyan etmişlerdir” diyor.

Previous post
Sur’da cesedi bulunan Devran Dinç'in ölümü: Ne oldu, aile ne diyor?
Next post
Cemevindeki törene engel, cenaze polis eşliğinde Kayseri’ye götürüldü