Ana SayfaCezaevleriAğır hasta tutuklu Kaya beşinci kez hastaneye kaldırıldı

Ağır hasta tutuklu Kaya beşinci kez hastaneye kaldırıldı

HABER MERKEZİ – Rahatsızlanması üzerine sevk edildiği Adana Şehir Hastanesi’nde “Yatıramam Covid-19 var. Yatışını gerektirecek bir durum yok” denilerek yatışı yapılmadan tekrar cezaevine gönderilen ağır hasta tutuklu Sabri Kaya, bağırsak kanaması geçirmesi üzerine beşinci kez hastaneye kaldırıldı. Kaya’nın kızı babasıyla ilgili “Şuan yoğun bakımda kan takviyesi yapılıyor ve kanamayı durdurmaya çalışıyorlar” bilgisini verdi.

Osmaniye 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan ağır hasta tutuklu Sabri Kaya, bağırsak kanaması geçirmesi üzerine Osmaniye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kaldığı koğuşta dün gece saat 02.00’de bağırsak kanaması geçiren Kaya’nın Osmaniye Devlet  Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakıma alındığı belirtildi.

“Kanamayı durdurmaya çalışıyorlar”

Mezopotamya Ajansı’na babasının sağlık durumu hakkında bilgi veren kızı Dilan Kaya, şunları söyledi:

“Babamın durumu iyi değil. Osmaniye Devlet Hastanesi acil servisinde sabaha kadar acilde tuttular. Doktorlar, ‘yoğun bakımda yer yok’ dediler. Babama kan tavsiye yapıldı. Tekrardan kanama geçirmemesi için yoğun bakıma alınması gerekiyordu. Ama saat 16.00’a kadar acilde beklettiler.
“Defalarca Başhekim ile görüştük. Bunun üzerine yoğun bakıma alındı. Şuan yoğun bakımda kan takviyesi yapılıyor ve kanamayı durdurmaya çalışıyorlar. 12 parmak kalın bağırsağında kanama var.”

Ne olmuştu?

Kalbi yüzde 25 oranında çalışan Sabri Kaya, iki kez kalp ameliyatı olurken, vücudunda protez kalp kapakçığı var.

Kaya’nın, kalp yetmezliği, ritim bozukluğu, şeker, midede gastritten ve ülserden kaynaklanan yaralar, astım, bronşit, kolesterol, tansiyon, kemik erimesi ve alzheimer gibi rahatsızlıkları da mevcut.

Sabri Kaya, 25 Mart’ta geçirdiği kalp krizi ve beyin kanaması sonucu Osmaniye Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

10 gün burada tedavi gören Kaya, 2 Nisan’da tekrardan cezaevine götürülmüştü.

Kaya, durumunun ağırlaşması sonucu 9 Nisan’da yeniden Osmaniye Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp, yoğun bakıma alınmıştı.

11 Nisan’da cezaevine geri götürülen Sabri Kaya, aynı gün durumunun kötüleşmesi üzerine tekrardan Osmaniye Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

Kaya 21 Nisan’da yeniden Osmaniye 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldüğü bildirilmişti.

6 Mayıs’ta ailesiyle yaptığı görüşmede “Artık dayanacak gücüm kalmadı” diyen Sabri Kaya, Adana Şehir Hastanesi’ne kaldırılmış, ancak 12 Mayıs’ta “Yatıramam Covid-19 var. Yatışını gerektirecek bir durum yok” denilerek yatışı yapılmadan tekrar cezaevine gönderilmişti.

Kaya’nın infazının ertelenmesi için yapılan başvuruya ise henüz yanıt verilmedi.

Previous post
Fatih Tezcan hakkında soruşturma
Next post
Canlı Blog | Salgın sürüyor, kısıtlamalar adım adım kaldırılıyor