Ana SayfaCezaevleriAğır hasta tutuklu Kaya ‘Covid-19 var’ denilerek cezaevine geri gönderildi

Ağır hasta tutuklu Kaya ‘Covid-19 var’ denilerek cezaevine geri gönderildi

HABER MERKEZİ – Ağır hasta tutuklu Sabri Kaya, sevk yapılmasından altı gün sonra götürüldüğü Adana Şehir Hastanesi’nde “Yatıramam Covid-19 var. Yatışını gerektirecek bir durum yok” denilerek yatışı yapılmadan tekrar cezaevine gönderildiği belirtildi. Kaya’nın kızı, babasının bilincinin yerinde olmadığı bilgisini vererek, bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Osmaniye 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan ağır hasta tutuklu Sabri Kaya’nın 6 Mayıs’ta Adana Şehir Hastanesi’ne sevki yapılmasına rağmen, yatışı yapılmadan tekrar cezaevine gönderildiği bildirildi.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Kaya’nın kızı Dilan Kaya, babasının Adana Şehir Hastanesi’ne sevk edilmesine dair karar çıktığını, kendilerine ve avukatlarına sevkin yapıldığının söylendiğini ancak sevkin bugün yapıldığını söyledi.

Babasının durumunun ağırlaşması üzerine dün Osmaniye Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldığını ve ardından tekrar cezaevine geri gönderildiği bilgisini veren Dilan Kaya, bugün yine aynı hastaneye kaldırıldığını, sonra Adana Şehir Hastanesi’ne sevkinin yapıldığını aktardı.

Babasının durumunun iyi olmadığını ifade eden Kaya, şunları söyledi:

“İki gün boyunca hastaneye gitti. Hastanede Kardiyoloji doktoruyla görüştüm. Bana, ‘Yatıramam, Covid var. Cezaevi şartları uygun değil, rahatsızlığına. Rahatsızlığı kroniktir; asla iyileşemeyecek. Ev ortamında olursa yaşam ömrü biraz daha uzun olur. Cezaevinde kalmamalı. Sağlık Kurulu da Covid’ten ötürü toplanmayacak. Bayramdan sonrasını bekleyeceksiniz. Yatışını gerektirecek bir durum yok. Kendisi dikkat etmesi gerekiyor. İyi beslenip, zamanında ilaçlarını alması gerekir. Bunlar yapılmadığı için kötü oluyor. Yatışı yapılmadı. Tekrar cezaevine gönderildi’ şeklinde bilgi verdi.”

Dilan Kaya, son olarak babasının bilincinin yerinde olmadığını ve bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Ne olmuştu?

Kalbi yüzde 25 oranında çalışan Sabri Kaya, iki kez kalp ameliyatı olurken, vücudunda protez kalp kapakçığı var.

Kaya’nın, kalp yetmezliği, ritim bozukluğu, şeker, midede gastritten ve ülserden kaynaklanan yaralar, astım, bronşit, kolesterol, tansiyon, kemik erimesi ve alzheimer gibi rahatsızlıkları da mevcut.

Sabri Kaya, 25 Mart’ta geçirdiği kalp krizi ve beyin kanaması sonucu Osmaniye Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

10 gün burada tedavi gören Kaya, 2 Nisan’da tekrardan cezaevine götürülmüştü.

Kaya, durumunun ağırlaşması sonucu 9 Nisan’da yeniden Osmaniye Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp, yoğun bakıma alınmıştı.

11 Nisan’da cezaevine geri götürülen Sabri Kaya, aynı gün durumunun kötüleşmesi üzerine tekrardan Osmaniye Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

Kaya 21 Nisan’da yeniden Osmaniye 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldüğü bildirilmişti.

Son olarak 6 Mayıs’ta ailesiyle yaptığı görüşmede “Artık dayanacak gücüm kalmadı” diyen Sabri Kaya, Adana Şehir Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

Kaya’nın infazının ertelenmesi için yapılan başvuruya ise henüz yanıt verilmedi.

Previous post
Beyaz eşya dahil birçok ürüne ek gümrük vergisi
Next post
Canlı Blog | Salgın sürerken Türkiye'de 'normalleşme' adımları