Ana SayfaGüncelAhmet Şık, HDP’den ayrıldığını açıkladı

Ahmet Şık, HDP’den ayrıldığını açıkladı

HABER MERKEZİ – İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, HDP’den ayrıldığını duyurdu. Konuya ilişkin HDP’den yapılan açıklamada, kararın Şık’ın kendi takdiri olduğu ifade edilerek, “HDP üzerine düşen siyasal ve tarihsel sorumluluğun farkında olarak çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir” denildi.

2018 genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) İstanbul milletvekili seçilen Ahmet Şık, partisinden ayrıldığını duyurdu.

Açıklamasını Twitter üzerinden yapan Şık, “Eş başkanlarımızı tenzih ederek, parti yönetiminde bulunan hakim bir anlayışın HDP’nin gücü, anlamı ve değerleri hilafına demokratik teamüllerden uzak tutumlarında ısrarları nedeniyle HDP’den istifa ettim” dedi.

“1 Nisan günü, ilgililerine iletmiş olduğum istifa kararım, bugün (4 Mayıs 2020) itibariyle resmiyet kazanmıştır” diye ekleyen Şık, HDP’den ayrılma kararının ‘bireysel bir politik tutumun yansıması’ oluduğunu söyledi ve “herhangi bir komplo teorisine itibar edilmemesi temennimdir” diye belirtti.

Ahmet Şık sözlerini “Yolumuz açık önümüz barış olsun” sözleriyle sonlandırdı.

HDP’den açıklama

Şık’ın istifasıyla ilgili HDP Merkez Yürütme Kurulu’ndan da açıklama geldi.

Twitter üzerinden yapılan açıklamada, “HDP üzerine düşen siyasal ve tarihsel sorumluluğun farkında olarak çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir” denildi.




Önceki Haber
Mızraklı'dan HDP’nin “Kardeş Aile Kampanyası”na destek çağrısı
Sonraki Haber
Erdoğan, sınırlandırmaların kademeli şekilde esnetileceğini açıkladı