Ana SayfaDünyaAlmanya Türkiye’ye uçuş yasaklarını kaldırmak için ‘uğraşıyor’

Almanya Türkiye’ye uçuş yasaklarını kaldırmak için ‘uğraşıyor’

HABER MERKEZİ – 15 Haziran’dan itibaren Avrupa Birliği’ne uçuşların tekrar başlayacağını açıklayan Almanya, Türkiye dahil diğer uçuşlar için de çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Almanya, Corona virüsü salgınına karşı konulan seyahat yasaklarının gevşetilmesiyle ilgili bazı yeni kararlar aldı.

Bu kararları açıklayan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, 15 Haziran’dan itibaren Almanya’dan Avrupa Birliği ülkelerine konulan uçuş yasağının kaldırılacağını söyledi.

DW Türkçe’deki habere göre Maas, Avrupa Birliği ülkeleri dışında üçüncü ülkelerle de uçuş yasaklarının kaldırılması için uğraştıklarını ve bu ülkelere Türkiye’nin de dahil olduğunu belirtti.

Bu konudaki kararın Türkiye’deki koşullara bağlı olacağına işaret eden Maas, Türkiye’deki plajlarda ve otellerde uygulanan hijyen kurallarına, enfeksiyon sayılarına bakılacağını söyledi.

Seyahatleri mümkün kılmanın yanı sıra seyahat edenleri de korumak istediklerini belirten Maas, Türkiye’de çok sıkı önlemler alındığını hatırlattı.

Maas, Türk yetkililerle seyahat konusunda görüşmelerde bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

Alman hükümeti, seyahat uyarılarının kaldırılmasına ilişkin Çarşamba günü yapması planlanan toplantıyı ertelemişti. Bu konudaki kararın önümüzdeki hafta verileceği tahmin ediliyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Şiirler tiyatro emekçileri için seslendirildi
Sonraki Haber
Hızlı tren seferleri yeni kurallarla tekrar başladı