Ana SayfaDünyaAlmanya’dan Avrupa’daki 31 ülkeye seyahat için yeşil ışık

Almanya’dan Avrupa’daki 31 ülkeye seyahat için yeşil ışık

HABER MERKEZİ – Almanya’nın 15 Haziran’dan itibaren Avrupa’daki 31 ülkeye seyahatler için yeşil ışık yakmaya hazırlandığı bildirildi. Berlin yönetimi, kısıtlamaların kaldırılması için AB çapında bir dizi kriterin yerine getirilmesini istiyor.

Corona virüsü salgını nedeniyle vatandaşlarına 14 Haziran’a kadar uluslararası seyahat kısıtlamaları getiren Almanya’nın 15 Haziran’dan itibaren Avrupa’daki 31 ülke için yeşil ışık yakması bekleniyor.

Almanya Haber Ajansı’nın (dpa) haberine göre, koşulların oluşması halinde 26 Avrupa Birliği (AB) ülkesinin yanı sıra AB’den yeni ayrılan Britanya ile AB üyesi olmayıp Schengen bölgesi içinde sınır kontrollerinin yapılmadığı İzlanda, Norveç, İsviçre ve Lichtenstein’a seyahat kısıtlamaları kaldırılacak.

DW Türkçe’nin aktardığı habere göre, Almanya hükümeti seyahatlere yeşil ışık yakmak için söz konusu ülkelerde bir dizi kriterin yerine getirilmesini isteyecek.

Bu kriterler arasında Almanya’da uygulanan, “yedi gün içinde 100 bin nüfus başına 50 yeni enfeksiyonluk üst sınırın aşılmaması” da bulunuyor.

Almanya’da bu üst sınırın aşılması durumunda Covid-19 salgınına karşı kaldırılan önlemlerin yeniden yürürlüğe sokulması öngörülüyor.

Almanya hükümeti ayrıca Avrupa ülkelerinde sosyal mesafe kuralı, el hijyeni, maske kullanımı, mekanların havalandırma ve dezenfeksiyonu gibi alanlarda konseptler geliştirilmesini istiyor.

Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın “Avrupa İçi Turizmin Mümkün Kılınmasına Yönelik Kriterler” başlıklı çerçeve belge taslağında, AB Komisyonu’nun yolcuların ve uçaklar gibi ulaşım araçlarındaki personelin güvenliği ile ilgili tavsiyelerinin de hayata geçirilmesi talep ediliyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Müzisyen Jimmy Cobb yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
“Dark”ın üçüncü sezonunun yayın tarihi açıklandı