Ana SayfaDünyaAmazonlar’da Corona vakaları artıyor: ‘Önlem alınmazsa soykırım olacak’

Amazonlar’da Corona vakaları artıyor: ‘Önlem alınmazsa soykırım olacak’

HABER MERKEZİ – Amazon ormanlarındaki en büyük şehrin belediye başkanı salgına bağlı can kayıplarının arttığını, eğer önlem alınmazsa bunun bir soykırıma yol açacağını ifade etti.

Brezilya’daki Amazon ormanlarında yerli kabileler arasında yayılan Corona virüsü salgını nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı artıyor.

Kabilelerde virüs nedeniyle şu ana kadar 25 kişi, kentsel bölgelerde yaşayan yerlilerden de yüzden fazla kişi hayatını kaybetti.

Euronews’te yer alan habere göre Amazonas eyaletinin başkenti 2 milyon nüfuslu Manaus şehrinin belediye başkanı Arthur Virgilio Neto, sosyal medyada paylaştığı videoda “soykırım olmasından korkuyorum” ifadelerini kullandı.

Neto, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun zor durumdaki yerlileri umursamadığını ve salgın nedeniyle büyük bir tehdit altında olan bu halkı korumak için hiçbir şey yapmadığını bildirdi.

Ülkedeki yerel halkların sağlığından doğrudan federal sağlık bakanlığına bağlı Sesai birimi sorumlu. Ancak bu birim ana yaşam bölgelerinden ayrılan kabile üyelerine sağlık hizmeti vermiyor.

Uzmanlar salgının ilk olarak kentsel bölgelerde yayıldığını ama artık izole durumdaki kırsal bölgelerde de görülmeye başlandığını belirterek buradaki halkın sağlık hizmetlerine erişiminin olmadığını belirtti.

Pan Amerikan Sağlık Örgütü de özellikle Kolombiya, Peru ve Brazilya sınırında yer alana Amazon bölgesi konusunda özellikle endişeli olduğunu açıkladı.




Önceki Haber
Kars'ta Toplumsal Dayanışma Mağazası açıldı
Sonraki Haber
Hakan Gülseven serbest bırakıldı