Ana SayfaGüncelAnkara’da kayyum protestosuna engel: HDP PM ve MYK üyeleri gözaltına alındı

Ankara’da kayyum protestosuna engel: HDP PM ve MYK üyeleri gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Ankara’da HDP’nin belediyelere kayyum atanmasına ilişkin yapmak istediği açıklamayı engelleyen polisler, HDP İl Eşbaşkanı Vezir Coşkun Parlak’ın yanı sıra PM üyeleri Alişan Şahin ve Nihat Akdoğan ile MYK üyesi Veli Saçılık’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

HDP Ankara İl Örgütü’nün, belediyelere kayyum atanmasına karşı yaptığı açıklamasına, polis “valilik izni olmadığı” gerekçesiyle müdahale etti.

Ablukaya alınan partinin il binasından çıkışlar da polis tarafından engellendi.

MA, müdahale sırasında HDP Ankara İl Eşbaşkanı Vezir Coşkun Parlak’ın polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındığını aktardı.

Gazetecilerin çekim yapmasını da “sarı basın kartı yok” diyerek engelleyen polisler, karşı binadan çekim yapan yurttaşları da görüntüye aldı.

HDP’liler ise polis müdahalesini protesto etti, “Faşizme karşı omuz omuza” ve “HDP halktır halk burada” şeklinde sloganlar attı.

İkinci kez müdahale

Polis, bir kez daha kayyum atanmasını protesto etmek isteyen HDP’lilere yine “valilik izni olmadığı” gerekçesiyle müdahale etti.

Parti binasından çıkan partililere izin vermeyen polis, HDP Parti Meclisi (PM) üyeleri Alişan Şahin ve Nihat Akdoğan ile Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Veli Saçılık’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Parti binasının abluka altında tutulmaya devam edildiği bildirildi.

HDP Ankara İl Örgütü’nden müdahale tepkisi

Fotoğraf: MA

Bu arada HDP Ankara İl Örgütü izin verilmeyen açıklamalarını parti binasında yaptıkları basın açıklamasıyla kınadı.

Açıklamaya HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz ve çok sayıda partili destek verdi.

Açıklamada ilk sözü alan HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu, “Bizler bu iktidar tehdidini ancak, bütün ülkede demokrasi isteyen özgürlük ve barış isteyen, eşitlik isteyen insanların dayanışmasıyla aşabiliriz. Bu mücadele yalnızca HDP’nin meselesi değildir. Bu mesele bu ülkenin geleceğinin meselesidir” dedi.

Sinemillioğlu, son olarak partili arkadaşlarının polis şiddetiyle karşı karşıya kaldığını ancak tüm baskılara karşı mücadeleyi bırakmayacaklarını belirtti.

Açıklamada konuşan HDP milletvekili Gergerlioğlu ise “Kayyım atıyorlar bunu protesto edeni de darp ederek bastırmaya çalışıyorlar. İl binasında basın açıklamalarına bile soruşturma açıyorlar. Faşizmin sınırı yok, ahlakı yok. Biz demokratik kesimler olarak bu zalimce uygulamalara boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu.

HDP’nin 45 belediyesine kayyum

31 Mart yerel seçimlerinde yönetimin HDP’ye geçtiği 45 belediye kayyum atandı.

Partinin altı belediyesinin seçilmişine de KHK’li oldukları gerekçesiyle mazbataları verilmemişti. Böylece HDP’nin elindeki belediye sayısı 12’ye düştü.

Son olarak Iğdır, Siirt, Kurtalan, Altınova ve Baykan belediyelerine kayyum atanmasına tepki gösteren HDP’liler, günlerdir birçok kentte protestolar düzenliyordu.


Kayyum protestolarında mücadeleye devam mesajı

Avrupa Konseyi’nden de HDP’li belediyelere kayyum atanmasına tepki

AB’den HDP’li belediyelere kayyum atanmasına tepki


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bayramda uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının detayları
Sonraki Haber
HDP PM üyesi Nihat Akdoğan gözaltına alındı