Ana SayfaCezaevleriAnnesiyle birlikte cezaevine konulan böbrek hastası Dilgeş’e ilaçları verilmiyor

Annesiyle birlikte cezaevine konulan böbrek hastası Dilgeş’e ilaçları verilmiyor

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da tutuklanan annesi Gönül Aslan ile birlikte cezaevine giren 3 buçuk yaşındaki Dilgeş’e böbrek yetmezliği nedeniyle kullandığı ilaçlar revirin kapalı olması gerekçe gösterilerek verilmiyor.

Diyarbakır merkezli olarak gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan Kürt siyasetçi ve kadın hakları savunucularından altısı ‘adli kontrol’le serbest bırakılırken, aralarında Rosa Kadın Derneği başkanı ve üyeleri ile DBP ve HDP’li siyasetçilerin de bulunduğu 12 kişi ise tutuklanmıştı.

Tutuklanan isimlerden biri olan Bağlar Belediyesi Meclis üyesi Gönül Aslan, 3 buçuk yaşındaki oğlu Dilgeş ile birlikte cezaevine konuldu.

Rosa Kadın Derneği avukatlarının cezaevinde görüştüğü anne Gönül Aslan, oğlunun böbrek yetmezliği hastalığı olduğunu ve kullanması gereken ilaçların verilmediğini söyledi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre bayram tatili nedeniyle hastanenin reviri kapalı ve bu nedenle Dilgeş’e ilaçları ancak Çarşamba günü verilebilecek.

‘Hastaneye götürülmesi gerekiyor’

Ancak Dilgeş’in tedavisi için bu ilaçlar da yeterli değil. Anne Aslan, çocuğunun hastaneye kontrole götürülmesi ve test yapılması gerektiğini anlatıyor.

“Kontrole gitmemiz gerekiyordu ancak salgın nedeniyle gidemedik. Voiding Sistografi (İlaçlı Böbrek Filmi) çekmesi gerekiyor. Bayram sonrası randevu alıp hastaneye gidecektik. Hastaneye gittikten sonra başka bir tedaviye geçmesi gerekiyordu. O yüzden testi yaptırmamız gerekiyordu.”

Aslan, aklının diğer yandan evde tek başına kalan iki çocuğunda olduğunu belirterek, cezaevi koşullarının çocuk için zorluğunu vurguluyor.

Kaldıkları koğuşun soğuk olduğunu belirten Aslan, Dilgeş’i ısıtmak için diğer kadınların verdiği kıyafetleri üst üste giydirdiğini söylüyor.

‘Elbiseleri içeri alınmadı’

Öte yandan Rosa Kadın Derneği avukatları dün gece götürdükleri elbiselerin personel eksikliğinden kaynaklı alınmadığını belirterek, “Böbrek hastası bir çocuk o soğukta kalıyor. Revir Çarşamba günü açılacak. Dilgeş ilaç kullanıyor olsun ya da olmazsın böbrek testi yapması ve yeni bir tedavi olması gerekiyor. Test cezaevinde yapılabilecek bir test değil. Dilgeş’in annesiyle bir an önce dışarıya çıkması gerekiyor” diyor.




Önceki Haber
Fransa'nın ilk trans belediye başkanı: Marie Cau
Sonraki Haber
Kadıköy'de kuryeyi darp eden polise görevden uzaklaştırma