Ana SayfaToplumsal CinsiyetAyşe Karaman cinayeti davası: Sanık Özgür Tarhan tahliye edildi

Ayşe Karaman cinayeti davası: Sanık Özgür Tarhan tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Ayşe Karaman’ı ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan tutuklu yargılanan Özgür Tarhan tahliye edildi.

Ankara’da yaşayan 25 yaşındaki Ayşe Karaman, 29 Temmuz sabahı sevgilisi olduğu belirtilen uzman doktor Özgür Tarhan’ın evinde yaşamını yitirmişti.

Tutuklanan Tarhan hakkında “tasarlayarak öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezasıyla yargılandığı davanın dördüncü duruşması Ankara 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Ayşe’nin ailesi ve avukatları duruşma salonunda hazır bulunurken, sanık Tarhan ise duruşmaya Corona virüsü salgınından dolayı Ses Görüntü ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Mahkeme heyetinin önceki duruşmada Adlı Tıp Kurumu’ndan alınmasına karar verdiği rapor, dava dosyasına girdi.

Karaman’ın ölümünün “anestezik madde alımına bağlı meydana gelmiş olduğu” ifade edilen raporda, şu tespite yer verildi:

“Anestezide kullanılan bir ilaç olup, aynı zamanda kötüye kullanılmasının da mümkün olduğu, Sağlık Bakanlığı uygulamalarına göre bu ilacın eczanelerde satışının yapılmadığı, sadece sağlık kuruluşlarına verildiği, kişilerin ve sağlık personelinin bu ilacı satın alamadığı, dolayısıyla bu ilacın verildiği kuruluşun dışına çıkartılmasının uygun olmadığı, ayrıca hekim ifadesinde belirtildiği üzere propofolun enjektör içinde taşınmasının da tıbben uygun olmadığı.”

Raporun devamında, “İlacın çantadan ölen tarafından alınarak mı kullanıldığı, hekim tarafından mı uygulandığının anlaşılmadığı, bunun adli tahkikatla aydınlatılması gerektiği, kişinin ölümünün TCK 83. Madde (Kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi) veya TCK 85. Maddesi (Taksirle öldürme) kapsamında değerlendirileceği hususunun mahkemenizce değerlendirilmesinin uygun olduğu oy birliğiyle mütalaa olunur” denildi.

Ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Özgür Tarhan’ın tahliyesine karar verdi.

Bir sonraki duruşma 6 Temmuz tarihine ertelendi.




Önceki Haber
Siirt'te bir asker yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
İBB'den salgın günlerinde dayanışma kampanyası: 'Askıda fatura"