Ana SayfaGüncelBahçeli, Siyasi Partiler Kanunu’nun değiştirilmesini istedi

Bahçeli, Siyasi Partiler Kanunu’nun değiştirilmesini istedi

HABER MERKEZİ – MHP lideri Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘olası bir baskın seçimde, seçime katılabilmeleri için Gelecek ve DEVA partilerine milletvekili verebileceklerini’ söylemesinin ardından, Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Yasası’nda değişiklik yapılmasını istedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ahmet Davutoğlu’nun liderliğindeki Gelecek ve Ali Babacan’ın genel başkanı olduğu DEVA partilerine ‘grup kurmak için milletvekili verebileceklerini’ söylemesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada 2018’de CHP’nin İYİ Parti’ye seçime girebilmesi için 15 milletvekilini ödünç vermesini hatırlatan Bahçeli, “CHP Genel Başkanı’nın Gelecek Partisi’yle Deva Partisi’ne grup kurabilmeleri amacıyla milletvekili verme taahhüdü aynısıyla 2018’deki rezalet ve melanetin yenilenmesi, bir kez daha yeşertilmesidir” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz 2020’ye kadar CHP’nin iki partiye milletvekili vermesini “güçlü ihtimal” olduğunu öne süren Bahçeli, “Fetullah Gülen’i aklama ve kurtarma operasyonu memleket masasında ısıtılıp ardından da kamuoyuna takdim ve paylaşımı yapılacaktır” dedi.

Açıklamada son olarak “Türkiye’nin bu oyuna düşmeyeceğini” belirten Bahçeli, altı maddelik yasa değişikliği önerdi:

  • Siyasi Partiler Kanunu hemen değiştirilmelidir.
  • Seçim Kanunu’nda düzenlemeler yapılmalıdır.
  • TBMM İç Tüzüğü mutlaka yeni baştan gözden geçirilmeli, yeniden yazılmalıdır.
  • Milletvekili Dokunulmazlığıyla ilgili beklentiler karşılanmalıdır.
  • Siyasi Etik Kanunu çıkarılmalıdır.
  • Kamu kurumu niteliğindeki mesleki kuruluşlarla ilgili kanuni düzenlemeler süratle gerçekleştirilmelidir.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, 14 Mayıs’ta “Erdoğan’ı üzecek iki önemli gelişme” başlıklı yazısında Gelecek ve DEVA partilerine olası bir erken seçime girip giremeyeceklerine dair tartışmayı aktarmıştı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na “Baskın erken seçimde İYİ Parti’ye yaptığınız gibi Gelecek ve DEVA partilerine de grup kurma desteği verir misiniz?” diye sorduğunu belirten Uğuroğlu, Kılıçdaroğlu’nun “Demokrasi için elbette veririz. Seçim barajının kaldırılmasını bu yüzden istiyoruz. Meclis’te her parti temsil edilmeli…” yanıtını verdiğini yazmıştı.




Önceki Haber
AİHM kararının ardından Avrupa Konseyi'nden çağrı: Osman Kavala derhal serbest bırakılmalı
Sonraki Haber
YKS'nin ertelenmesini istediler: "Öğrenciye pandemi yok mu?"