Ana SayfaÇalışma YaşamıBatman’da ‘sürgün protestosu’nda gözaltına alınanlar serbest

Batman’da ‘sürgün protestosu’nda gözaltına alınanlar serbest

HABER MERKEZİ – Batman’da SES üyesi sağlıkçıların sürgün edilmesinin protesto eyleminde darp edilerek gözaltına alınan sekiz kişiyi serbest bırakıldı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Batman Şubeler Platformu, kentte Sağlık Sosyal ve Hizmet Emekçileri Sendikası’na (SES) üye üç sağlık emekçisinin sürgün edilmesine ilişkin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenlemek istedi.

Basın açıklaması öncesi bina önünde konuşlanan polisler açıklamaya izin vermezken, söz konusu engellemeye de valilik tarafından alınan “yasak” kararı gösterildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Nejdet İpekyüz, Ayşe Acar Başaran, Feleknas Uca ve Mehmet Rüştü Tiryaki’nin de destek verdiği kamu emekçileri, açıklama yapmakta ısrar etti.

“Hukuksuz sürgünler durdurulsun” yazılı pankart taşıyan emekçiler açıklama yaptıkları sırada polisler gruba plastik mermi ve gaz sıktı.

MA’da yer alan habere göre SES Batman Şube Eşbaşkanı Deniz Topkan, Eğitim Sen Genel Sekreteri Welat Kaya, KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, BES Genel Genel Sekreteri Aziz Özkan, SES Batman Şube yöneticisi Salih Bayat, SES Genel Kadın Sekreteri Selma Atabey ile Erdal Doğan ve Yunus İzmir darp edilerek gözaltına alındı.

Sağlık emekçilerinin gözaltına alınmasına HDP’li vekillerden tepki geldi.

 

“Neden açıklamaya geldiniz?” sorusu

Batman İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen sekiz kişi ifadelerinin ardından savcılık talimatı serbest bırakıldı.

MA’nın haberine göre, serbest bırakılan KESK üyelerine emniyet sorgularında, “Açıklamaya kimin çağrısı ile katıldınız?”, “Neden açıklamaya geldiniz?” şeklinde sorular yöneltildiği belirtildi.

Serbest bırakılanlar arasında bulunan SES Batman Şubesi Eş Başkanı Deniz Topkan, bugün gözaltına alınarak demokratik anayasal haklarının ellerinden alındığını söyledi.

İş yerlerinde yaşanan sorunlar ve sürgünleri kamuoyuna duyurmak için açıklama yapmak istediklerini belirten Topkan, “Yapmak istediğimiz barışçıl ve demokratik bir haktır ancak engellendik. Hem SES Batman Şubesi hem KESK Genel Merkezi olarak valilikten randevu talep ettik. Fakat randevumuza cevap dahi verilmedi. Anayasal hakkımız keyfi olarak engellenerek, darp edilerek gözaltına alındık. Sürgünlere karşı sonuna kadar mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.




Önceki Haber
Nedeni beyanları: Demirtaş’a yeni soruşturma
Sonraki Haber
HDP Hukuk Komisyonu: Dilgeş 14 gün boyunca tecritte kalacak