Ana SayfaGüncelBayramda uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının detayları

Bayramda uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının detayları

HABER MERKEZİ – Genellikle büyükşehir statüsündeki kentlerde haftasonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması bu kez arife ve bayram günlerinde 81 ilde geçerli olacak. Dört günlük kısıtlamanın detayları ise İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde kamuoyuyla paylaşıldı.

İçişleri Bakanlığı’nın Ramazan Bayramı boyunca uygulanacak olan dört günlük sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin genelgesine göre kısıtlamalar 81 ilin tamamında, 23-26 Mayıs tarihleri arasında yürürlükte olacak.

Yasak öncesi Perşembe ve Cuma günlerinde market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemiş dükkanlarının saat 23.00’e dek açık kalmasına izin veriliyor.

Uygulamanın başlayacağı 23 Mayıs Cumartesi günü ise bu işletmeler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

24 Mayıs Pazar, 25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günlerinde ise market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler ile internet üzerinden satış yapan işletmeler kapalı olacak.

Kısıtlamanın geçerli olacağı günlerde fırınlar ve tatlıcıların açık kalmasına izin veriliyor ancak tatlıcılar sadece eve ve işyerlerine servis biçiminde satış yapabilecek.

Aynı şekilde bayram boyunca lokanta ve benzeri işletmeler de evlere servis yapmak şartı ile açık kalabilecek.

Fotoğraf: Reuters

Öte yandan doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler, içme suyu dolum tesisleri ile içme suyu, gazete ve mutfak tüpü dağıtımını yapan şirketler, hayvan barınakları, hayvan çiftlikleri ve hayvan bakım merkezleri, sağlık hizmetlerinin kapasitesini arttırmaya yönelik acil inşaat, donanım ve benzeri faaliyetleri yürüten işletme ve firmalarla, yapımı veya çalışması devam eden büyük inşaatlar ile madenler kısıtlama hükümleri kapsamının dışında bırakılıyor.

Genelgeye göre yaşlı bakımevi, huzurevi, rehabilitasyon merkezleri, çocuk evleri ve benzeri sosyal koruma, bakım merkezleri çalışanları, otizm, ağır mental retardasyon, down sendromu gibi özel gereksinimi olanlar ile bunların veli, vasi veya refakatçileri de kısıtlamadan muaf tutuluyor.

65 yaş üzerine Pazar günü izin

Ramazan Bayramı’nın ilk günü olan 24 Mayıs Pazar günü 14.00-20.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak koşuluyla, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olanlar ve ihtiyaç duyulan hallerde bunların refakatçileri sokağa çıkabilecek.


Dört günlük kısıtlamaya ilişkin genelgenin tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Van’daki saldırı: Gözaltına alınanlardan 29'u serbest bırakıldı
Sonraki Haber
Ankara'da kayyum protestosuna engel: HDP PM ve MYK üyeleri gözaltına alındı