Ana SayfaÇalışma Yaşamıbianet’ten 1 Mayıs ’77 kayıplarının yakınlarına çağrı

bianet’ten 1 Mayıs ’77 kayıplarının yakınlarına çağrı

HABER MERKEZİ – bianet, 1 Mayıs 1977 kayıplarının yakınlarına “Bizi Arayın” çağrısı yapıyor. Öldürülen 41 emekçinin hikayelerini dinlemek, tarihe kayıt düşmek isteyen iletişim ağı, “Bu tanıklığın adalet arayışında bir kapı aralamasını diliyoruz” diyor.

Tuğçe Yılmaz, 1 Mayıs 1977’de hayatını kaybeden 41 kişinin yakınlarına ulaşmaya çalışıyor. Amacı hazırlayacağı söyleşi dizisiyle ‘tarihe kayıt düşmek’.

Bu nedenle kayıp yakınlarından, söyleşilerin yayımlanacağı bianet’e ulaşmaları isteniyor.

bianet’ten 1 Mayıs 77 Kayıplarının Yakınlarına Çağrı: Bizi Arayın” başlıklı çağrı şöyle:

41 kayıp sayı olarak kalmasın, bilinmeyen, duyulmayan hikâyelerini herkes öğrensin, tanısın, hatırlasın, cezasızlık son bulsun diye bir kez daha yola çıktı.
“Bir kez daha” diyoruz, çünkü  43 yıldır katliamda ölenlerin sayısıyla ilgili bile netlik sağlanamadı. bianet dahil Türkiye medyası yakınlarını kaybedenlerin ailelerinden çok azına ulaşabildi, konuşabildi. 1 Mayıs1977 ile ilgili çok değerli kitaplar, araştırmalar yayımlandı ancak ne yazık ki hikayenin bu kısmı bir türlü tamamlanamıyor.
Şimdi, daha fazla aileye, arkadaşa, tanıdığa ulaşarak 41 emekçiyle tanışmak, hikayelerini dinlemek, tarihe kayıt düşmek istiyoruz, bu tanıklığın neden 1 Mayıs 1977 ile ilgili yargılama yapılmadığının tartışılmasına da kapı aralamasını diliyoruz.
Bunu ancak hep birlikte yapabiliriz.
bianet’e ulaşmanızı bekliyoruz: [email protected]

Kanlı 1 Mayıs

Sekiz öğretmen, 12 işçi, bir seyyar satıcı, bir tezgahtar, beş üniversiteli, bir liseli, bir polis, bir hastabakıcı, iki gece bekçisi, iki hemşire, sadece ismi bilinen yedi, ismi bilinmeyen bir kişi, toplamda 41 hayat 1 Mayıs 1977’de aramızdan alındı.

Üzerinden 43 yıl geçmesine rağmen katliamın sorumluları hâlâ bulunmadı ve failler cezalandırılmadı.

1 Mayıs 1977’de hayatını kaybedenler

Ahmet Gözükara, Aleksandros Konteas, Ali Sidal, Ali Yeşilgül, Bayram Çıtak, Bayram Eyi, Bayram Sürücü, Diran Nigiz, Ercüment Gürkut, Garabet Akyan, Hacer İpek Saman, Hamdi Toka, Hasan Yıldırım, Hatice Altun, Hikmet Özkürkçü, Hüseyin Kırkın, Jale Yeşilnil, Kadir Balcı, Kadriye Duman, Kahraman Alsancak, Kenan Çatak, Leyla Altıparmak, Mahmut Atilla Özbelen, Mehmet Ali (Mustafa) Elmas, Mehmet Ali Genç, Mehmet Ali Kol  Meral Cebren (Özkol), Mürtezim Ortulu, Mustafa Ertan, Nazan Ünaldı, Nazmi Arı, Niyazi Darı, Ömer Narman, Özcan Gürkan, Ramazan Sarı, Rasim Elmas, Sibel Açıkalın, Tevfik Beysoy, Yücel Elbistanlı, Ziya Baki, kimliği belirsiz 35 yaşında bir erkek.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Talepleri karşılanan altı tutuklu açlık grevini sonlandırdı
Sonraki Haber
Soma Katliamı anmasına Ankara Valiliği'nden yasak