Ana SayfaDünyaBM: Covid-19 nedeniyle 30 milyondan fazla kişi aşırı yoksulluğa sürüklenebilir

BM: Covid-19 nedeniyle 30 milyondan fazla kişi aşırı yoksulluğa sürüklenebilir

HABER MERKEZİ – Birleşmiş Milletler’in Covid-19 raporuna göre, çoğu Afrika’da olmak üzere 30 milyondan fazla kişi aşırı yoksullukla karşılaşabilir. Raporda salgınının dünya ekonomisinde 8,5 trilyon dolarlık bir maliyete yol açabileceği ve son dört yılın kazanımlarının yok olabileceği de belirtildi.

Birleşmiş Milletler (BM), tüm dünyaya yayılan Covid-19 pandemisiyle ilgili hazırladığı raporunu açıkladı.

Rapora göre, salgın nedeniyle dünya ekonomisinde 8,5 trilyon dolarlık bir maliyete yol açabileceğini ve son dört yılın kazanımlarının yok olabileceği belirtildi.

BBC Türkçe’nin aktardığı rapora göre, çoğu Afrika’da olmak üzere 30 milyondan fazla kişi de aşırı yoksullukla karşılaşabilir.

Raporda zengin ekonomilerin yüzde 5’ten fazla daralacağı, kalkınmakta olan dünyada ise daha az daralmaların bile, yoksullukta önemli bir artış anlamına geleceği belirtildi.

BM’nin raporuna göre, bu ülkelerin birçoğunda salgınla mücadele ve ekonomik toparlanma önlemlerinin maliyeti fahiş düzeylerde olacak.

Raporda ayrıca, gelişmekte olan ülke yönetimlerinin, bütçelerinin giderek artan kısmını borç faizine ödedikleri belirtildi.

Previous post
Canlı Blog | Salgın sürüyor, can kayıpları 300 bine yaklaşıyor
Next post
"Paramiliter güçler harekete geçirildi"