Ana SayfaDünyaBM: Salgın stresi artırıyor, akıl sağlığı hizmetleri artırılmalı

BM: Salgın stresi artırıyor, akıl sağlığı hizmetleri artırılmalı

HABER MERKEZİ – BM Genel Sekreteri Guterres, salgının insan sağlığını sadece fiziksel değil, psikolojik olarak da etkilediğini belirterek, hükümetlere salgınla mücadelede akıl sağlığı hizmetlerini artırma ve finanse etme çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, yayımladığı video mesajında, yakınlarını ve işini kaybetme, karantina ve hareket kısıtlılığı ile gelecek endişesi gibi nedenlerin akıl sağlığını etkileyebileceğini söyledi.

bianet’teki habere göre, Covid-19 salgınının stresi artırdığını belirten Guterres, özellikle ön saflardaki sağlık çalışanları, yaşlılar, sağlık problemleri olanlar, kriz ve savaş bölgelerinde yaşayanları daha fazla etkilediğini kaydetti.

Guterres, salgın kontrol altına alınsa dahi acı, endişe ve depresyonun bireyleri ve toplumları etkilemeye devam edeceğini ifade etti.

Hükümetlere salgınla mücadelede akıl sağlığı hizmetlerini artırma ve finanse etme çağrısında bulunan BM Genel Sekreteri, akıl sağlığı hizmetlerine daha fazla yatırım yapılması ve evrensel sağlık sigortası kapsamına alınması gerektiğini vurguladı.

Previous post
Yolcu otobüslerinin bilet fiyatları yeniden belirlendi
Next post
ÖSYM, sınav başvuru tarihlerini güncelledi