Ana SayfaToplumsal CinsiyetBoşanma aşamasında olduğu kadını darp edip, sosyal medyada paylaşan erkeğe 21 yıla kadar hapis istemi

Boşanma aşamasında olduğu kadını darp edip, sosyal medyada paylaşan erkeğe 21 yıla kadar hapis istemi

HABER MERKEZİ – İstanbul’da kendisinden boşanmak isteyen kadını alıkoyarak darp eden ve bu anları kamerayla kaydederek sosyal medyada paylaşan erkek hakkında 21 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul Sancaktepe’de kendisinden boşanmak isteyen kadını 20 Ocak’ta zorla alıkoyarak darp eden Eray D., ardından da kamerayla kaydettiği şiddet görüntülerini sosyal medyada paylaştı.

Tutuklanan Eray D. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

İddianamede sonradan boşanmaları gerçekleşen kadın ile Eray D.’nin suçun gerçekleştiği tarihte evli olduğu belirtildi ve şiddete ilişkin ayrıntılar yer aldı.

Erkeğin eylemlerini kaydederek sosyal medya hesabında paylaştığı belirtilen iddianamede, kadının basit tıbbi müdahale ile giderilecek nitelikte hafif yaralandığı belirtilerek, Eray D.’nin, “Basit yaralama”, “Sesli, görüntülü ileti ile hakaret”, “Eşe karşı kasten yaralama”, “Kişiyi hürriyetten yoksun kılma”, “Tehdit” suçlarından 4 yıl 9 aydan 21 yıl 4 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

İddianamenin gönderildiği İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek duruşma günü verdi.

Previous post
Cezaevleri: Hasta tutukluların kontrolleri zamanında yapılmıyor
Next post
İbrahim Gökçek paylaşımı yapan hakim hakkında soruşturma