Ana SayfaGüncelBuldan: Ses çıkarmazsak sıra İstanbul’a, Ankara’ya da gelir

Buldan: Ses çıkarmazsak sıra İstanbul’a, Ankara’ya da gelir

HABER MERKEZİ – Salgın sürecinde kayyum atamalarını ‘fırsatçılık’ olarak nitelendiren HDP Eş Genel Başkanı Buldan, kayyumların halkın nezdinde hiçbir meşruluğu olmadığını belirterek “Bin yıl da geçse o belediyeleri seçimle kazanamayacaksınız” dedi. Demokrasi güçlerine de seslenen Buldan, “Biz bugün eğer hep birlikte Iğdır’a atanan kayyuma ses çıkarmazsak, Siirt’e güçlü bir şekilde itiraz etmezsek; İstanbul’a, Ankara’ya atanacak olan kayyumlarda hepimizin sorumluluğu olacaktır” ifadesini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında partisinin beş belediyesine daha kayyum atanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Tüm dünyanın salgınla mücadele ettiği bir dönemde AKP ve küçük ortağı MHP’nin Kürtleri ve HDP’yi hedefe aldığını bir kez daha gördük” diyerek sözlerine başlayan Buldan, halkın iradesinin yok sayıldığını vurguladı.

Covid-19 salgını sürecinde kayyum atanan belediyelerinin sayısının 13’e çıktığını söyleyen Buldan, “Bu bir darbe anlayışıdır, bu bir fırsatçılıktır. AKP bu salgın döneminde fırsatçılığını ortaya koymuştur ve bunu bir yönetim şekli haline getirmiştir” dedi.

“Toplam 45 belediyemiz bugün itibariyle AKP hükümeti tarafından gasp edilmiştir” diyen Buldan, “Bunun adı darbedir. Bu darbe anlayışı bugün Türkiye’ye hakim olmuştur” diye belirtti.

HDP Eş Genel Başkanı, sözlerini “Halkın nezdinde bu kayyumların hiçbir meşruluğu yoktur” diye sürdürdü.

“Bin yıl da geçse o belediyeleri seçimle kazanamayacaksınız”

Buldan, “31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti, Iğdır’da aday göstermedi; ‘HDP kaybetsin AKP kazansın’ dedi. Ama buna rağmen Iğdır halkı tercihini HDP’den yana yaptı” diyerek kayyum atanan Iğdır’a dikkat çekti: “Oysa biz biliyoruz ki bugün Iğdır’da bir sandık kurulsa, Iğdır halkı tercihini bir kez daha HDP’den yana yapacaktır.”

Yerine kayyum atanan Siirt Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık’ın evinin kapısı kırılarak içeriye girildiğini de anımsatan Buldan, “Zor günlerden geçiyoruz bunun farkındayız. Ancak şunu da belirtmek isterim ki bin yıl da geçse o belediyeleri seçimle kazanamayacaksınız” dedi.

HDP’nin Türkiye’de artık siyasi bir güç olduğunu belirten Pervin Buldan, “Bu siyasi gücün vermiş olduğu kararlılıkla birlikte bundan sonraki seçimlerde HDP kilit bir partidir. HDP olmadan Türkiye’de siyasi dengeler asla yerine oturamayacaktır” diye ekledi.

Buldan konuşmasında, demokrasi güçlerine ise bir çağrıda bulundu:

“Iğdır Belediyesi’ne kayyum atayan zihniyet, Siirt’e kayyım atayan zihniyet, İstanbul’a da İzmir’e de Ankara’ya da kayyum atamayı mutlaka aklından geçirecektir. Biz bugün eğer hep birlikte Iğdır’a atanan kayyuma ses çıkarmazsak, Siirt’e güçlü bir şekilde itiraz etmezsek; İstanbul’a, Ankara’ya, Antalya’ya, İzmir’e, Mersin’e atanacak olan kayyumlarda hepimizin sorumluluğu olacaktır.”

Fotoğraf: MA

Son olarak HDP yönetimindeki Iğdır, Siirt, Kurtalan, Baykan ve Altınova belediyelerine kayyumlar atandı.

Yerlerine kayyumların getirildiği belediye eşbaşkanları, evlerine düzenlenen baskınlarla gözaltına alındı.

Son kayyum atamalarıyla beraber HDP’nin şu ana kadar 65 belediyesinden 45’ine kayyum atanmış oldu.

Partinin altı belediyesinin seçilmişine de KHK’li oldukları gerekçesiyle mazbataları verilmemişti. İki ismi de partiden ihraç eden HDP’nin elinde kalan belediye sayısı 12’ye düştü.


İmamoğlu’na kayyum çağrısı: ‘Sessiz kalma’

Gözaltındaki HDP’li eşbaşkanların soruşturmasında gizlilik kararı

Previous post
TÜİK Başkan Yardımcısı Yılmaz görevden alındı
Next post
Erdoğan, saldırılar üzerinden HDP ve CHP'yi hedef aldı