Ana SayfaCezaevleriBuldan: Vekillerimiz Kandıra, Edirne ve Sincan cezaevlerini ziyaret etti

Buldan: Vekillerimiz Kandıra, Edirne ve Sincan cezaevlerini ziyaret etti

HABER MERKEZİ – HDP’li vekillerin önceki gün Yüksekdağ ve Demirtaş’ın da bulunduğu Sincan, Kandıra ve Edirne cezaevlerini ziyaret ettiğini söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Buldan, “Çok şükür arkadaşlarımızda bir rahatsızlık yok. Ancak virüsün arkadaşlarımıza bulaşmayacağının, cezaevlerinde yayılmayacağının garantisi yok” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, dün Medyascopetv’de katıldığı canlı yayında HDP’li vekillerin Sincan, Kandıra ve Edirne cezaevlerini ziyaret ettiğini söyledi.

Bu cezaevlerinde HDP’nin eski eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu tutuklu siyasetçiler tutuluyor.

“Çok şükür arkadaşlarımızda bir rahatsızlık yok. Ancak (Corona) virüsün arkadaşlarımıza bulaşmayacağının, cezaevlerinde yayılmayacağının garantisi yok” diyen Buldan, “Tüm cezaevleri boşaltılmalıdır” çağrısında bulundu.

Diğer cezaevleri gibi İmralı’nın da risk altında olduğunu belirten Buldan, “Sayın Öcalan hem kronik hastadır hem de yaşı itibariyle risk altındadır. Telefon görüşmesi elbette önemlidir ancak yetersizdir” ifadelerini kullandı.

Buldan, “Bağımsız sağlık heyetleri gitmeli, hükümlülere test yapılmalıdır” diye ekledi.

Salgın sürecinde yerel yönetimlerin yardımlarının engellenmesine de değinen Buldan, “AKP’li belediyelerin her türlü yardımı yasal sayılacak, CHP ve HDP’li belediyelerin yardımları engellenecek. Bu tutarsızlık ve siyasi bir ahlaksızlıktır” diye konuştu.




Önceki Haber
Irak'ta IŞİD saldırısı
Sonraki Haber
Gazeteci Erk Acarer hakkında yakalama kararı