Ana SayfaGüncel‘Çav Bella’ soruşturmasında tutuklanan Özdemir’e tahliye

‘Çav Bella’ soruşturmasında tutuklanan Özdemir’e tahliye

HABER MERKEZİ – İzmir’de cami hoparlörlerinden ‘Çav Bella’ marşının çalınmasına dair soruşturmada tutuklanan Banu Özdemir tahliye edildi.

İzmir’de cami hoparlörlerinden ‘Çav Bella’ marşının çalınma anlarını paylaştığı için tutuklanan CHP eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, tahliye edildi.

Özdemir’in tahliye edildiğini yönündeki karacı CHP’li Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından duyurdu.

Ne olmuştu?

İzmir’de, 22 Mayıs günü bazı camilerin hoparlörlerinden “Çav Bella” marşı çalınmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir Müftülüğü’nden yapılan suç duyurusunun ardından, “Müftülüğün merkezi ses sistemini sabote ederek kentte bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapanlar ile eylemi övücü ve destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunanlar” hakkında soruşturma başlatmıştı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da camilerin hoparlörlerinden “Çav Bella” çalınmasına ilişkin Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, eylemi öven kişiler hakkında da soruşturma başlatıldığını söylemişti.

Soruşturma kapsamında CHP eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, ‘Çav Bella’ şarkısının videosunu paylaştığı için gözaltına alınmış, ardından da “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçlamasıyla tutuklanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ermeni Kilisesi’ne nefret saldırısı: Saldırgan serbest bırakıldı
Sonraki Haber
“Hrant Dink Vakfı’na tehdit, eşit ve özgür yaşam arzusuna tehdittir”