Ana SayfaDünyaCanlı Blog | Dünya genelinde vaka sayısı altı milyona yaklaştı

Canlı Blog | Dünya genelinde vaka sayısı altı milyona yaklaştı

HABER MERKEZİ – Dünya genelinde vaka sayısı altı milyona yaklaştı. Can kaybı 360 binin üzerinde. Türkiye “normalleşme” adımlarını hızlandırıyor; şehirler arası seyahat kısıtlamaları ve restoran, kafe gibi işletmelerin kapatılması uygulamalarına 1 Haziran itibarıyla son verilecek. Ancak uzmanlar uyarıyor. Türkiye ve dünyadan Covid-19 salgınına ilişkin güncel gelişmeler sayfamızda.

 


23:39 | Trump: Dünya Sağlık Örgütü’yle ilişkilerimizi sonlandırıyoruz

ABD Başkanı Donald Trump, ‘Çin’e yakın durmak’ ve ‘esaslı reform’ taleplerini yerine getirmemekle suçladığı Dünya Sağlık Örgütü ile ilişkilerini sonlandırdıklarını açıkladı.

Trump, “Bu örgüte sağlanan fonları, hak eden acil küresel sağlık durumlarına aktaracağız” dedi.


22:38 | DSÖ’den Covid-19 tedavisi ve aşısına eşit erişim girişimi 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Covid-19 tedavilerinin, aşılarının ve zengin ülkeler tarafından satın alınması yerine, tüm ihtiyacı olanlara sağlanması için bir “teknoloji erişim havuzu” başlattı.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Covid-19 teşhis, tedavi ve önleme araçlarının “tüm insanlar için erişebilir olması gereken küresel, kamusal ürünler olduğunu” söyledi.

Ghebreyesus “Bilim bize çözümler veriyor ama bu çözümlerin herkesin işine yaraması için, dayanışmaya ihtiyacımız var” dedi.

BBC Türkçe’nin haberine göre girişim, çoğunlukla küçük ya da gelişmekte olan 37 ülke tarafından desteklendi.

Girişim için ilk teklifi Kosta Rika yaptı.

Teklifte, katılımcıların geliştirdikleri bilimsel bilgi, veri ve fikri mülkiyeti gönüllü bir şekilde ortak bir havuza konması öngörülüyor.

İlaç ve aşılara ek olarak, gelişmiş tanı testleri, tıbbi araçlar, sağlık koruma ekipmanları ve salgının yavaşlatılmasında yararlı olan tüm diğer teknolojiler de teklifte yer alıyor.

Ancak dünyanın en büyük ekonomileri ve aralarında ABD, Britanya , Çin ve İsviçre’nin de bulunduğu ilaç üreticisi ülkeler, girişime henüz destek vermedi.

Bu ülkelerin, girişimin geliştirdikleri yaşamsal önemdeki ilaçların fikri mülkiyet haklarından vazgeçmesi için bir emsal oluşturmasından çekindikleri belirtiliyor.


20:28 | Kursların açılma tarihi ve alınacak tedbirler belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel okul öncesi eğitim kurumları, yabancı dil, bilgisayar gibi çeşitli kurslar ile sürücü kurslarının 1 Haziran’da açılacağını duyurdu.

Bakanlık, 81 ile konuya ilişkin yazı gönderirken yazıda anaokulu, anasınıfı ve kurslarda uygulanacak hijyen kurallarının detaylarını da paylaştı.

Buna göre;

  • Özel okul öncesi eğitim kurumları, özel anaokulları ve ana sınıfları 1 Haziran’dan itibaren faaliyetlerine başlayacak.
  • Kurum binaları, eğitim etkinliği yapılan diğer alanlar, okul bahçesi ile öğrenci servis araçlarında Corona virüsü salgınından korunmak için gerekli olan maske kullanımı, hijyen ve sosyal mesafenin korunmasıyla ilgili tedbirler alınacak.
  • Özel okul öncesi eğitim kurumları, kurucuları ve öğrenci velilerinin istemeleri halinde eğitime ve yaz okulu adı altında yapılan sosyal ve kültürel etkinliklere 1 Haziran’dan itibaren başlayabilecek.
  • Özel öğretim kurumları, 1 Haziran’dan sonra yaz döneminde yaptıkları, yaz okulu, sosyal etkinlikler, kayıt alma gibi faaliyetlerini yürütebilmek için açık olacak, yeni eğitim öğretim yılına hazırlık yapabilecek.
  • Yabancı dil, bilgisayar, resim ve müzik kurslarının da aralarında bulunduğu özel çeşitli kurslar, sosyal etkinlik merkezleri, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları, motorlu taşıt sürücüleri kursları, iş makineleri sürücü eğitim kursları, hizmet içi eğitim merkezleri, gemi adamı, pilot yetiştirme kursları, mesleki eğitim merkezleri ile benzeri özel kurumlardan isteyenler, 1 Haziran itibarıyla eğitime başlayabilecek.
  • Bu süreçte, sadece özel öğretim kursları uzaktan eğitime devam edecek

19:30 | Sağlık Bakanlığı: 28 kişi daha hayatını kaybetti, bin 141 yeni tanı kondu

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de salgına ilişkin güncel verileri açıkladı.

Bakanlığın verilerine göre son 24 saatte;

  • Bin 141 vaka tespit edildi
  • 28 kişi yaşamını yitirdi
  • Bin 594 kişi hastalığı attı
  • 36 bin 155 test yapıldı

Yine bu verilere göre;

  • Toplam vaka sayısı 162 bin 120
  • Toplam can kaybı sayısı 4 bin 489
  • Toplam iyileşen sayısı 125 bin 963
  • Toplam test sayısı 1 milyon 964 bin 364


18:50 | Beytüşşebap’ta da maske zorunluluğu

Şırnak Beytüşşebap İlçe Hıfzıssıha Kurulu, ilçede sokağa çıkarken maske zorunluluğu getirdi.

Kaymakamlıktan tarafından yapılan açıklamada “Birlikte elde ettiğimiz bu başarının devamı ve hepimizin sağlığı için 1 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren ilçemiz merkez ve köylerinde sokağa çıkarken maske takma zorunluluğu tedbirini uygulamaya başlayacağız. Bugüne kadar almış olduğumuz tedbirlere her hangi bir idari ceza işlemine gerek kalmadan riayet ettiğiniz gibi; bu tedbire de her hangi bir idari ceza işlemine gerek kalmadan riayet edeceğinize inancımız tamdır” denildi.

Cizre İlçe Hıfzıssıha Kurulu da ilçede sokağa çıkarken maske zorunluluğu kararı almıştı.


18:23 | Kreş ve bakımevlerinde alınacak tedbirler belli oldu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 1 Haziran’da açılacak özel kreş, çocuk kulüpleri ve gündüz bakımevlerinde alınacak tedbirleri belirledi.

Buna göre;

  • Açılış izni verilen özel kreşler, gündüz bakımevleri ve çocuk kulüplerinde, bir grupta en çok 10 çocuk bulunacak.
  • Özel kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüpleri, hizmete başlamadan önce dezenfekte edilecek.
  • Özel kreş, gündüz bakımevleri ve çocuk kulüplerine girişte, ayrılırken ve gün içinde 4 saatte bir çocukların ateşi ölçülecek ve kayıt altına alınacak.

17:43 | Yunanistan turist kabul edeceği ülkeleri açıkladı

Yunanistan 15 Haziran’dan itibaren turist kabul edeceği ülkelerin listesini açıkladı.

29 ülkenin arasında Yunanistan’ın komşuları Kuzey Makedonya, Arnavutluk ve Bulgaristan yer alırken Türkiye bulunmuyor.

Covid-19 salgınından en çok etkilenen ülkeler arasında yer alan Britanya, İtalya, İspanya ve Fransa’da yaşayanlar da Yunanistan’a giremeyecek.

Yunanistan’ın izin verdiği ülkeler şöyle:

Almanya, Avusturya, Danimarka, Norveç, Kıbrıs, İsrail, İsviçre, Japonya, Malta, Bulgaristan, Çin, Hırvatistan, Avustralya, Yeni Zelanda, Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Estonya, Letonya, Lübnan, Litvanya, Macaristan, Güney Kore, Sırbistan, Karadağ, Romanya, Slovenya, Slovakya, Çekya ve Finlandiya.


16:40 | İran’da günlük vaka sayısı son iki ayın zirvesine çıktı

İran’da son 24 saat içinde tespit edilen Corona virüsü vaka sayısı 2 bin 819 oldu. Bu, son iki ayın en yüksek sayısı.

En son 2 Nisan’da 2 bin 875 vaka tespit edilmişti.

Covid-19 nedeniyle 50 kişinin daha hayatını kaybettiği ülkede toplam can kaybı sayısının 7 bin 677’ye ulaştığı bildirildi.

İran’da son dönemde salgına karşı alınan önlemler gevşetilmişti.


16:32 | Her dört metal işçisinden üçü salgın sürecinde gelir kaybı yaşadı

Birleşik Metal İş Sendikası Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM) tarafından, 14-24 Mayıs 2020 tarihinde, otomotiv, metal eşya, elektrik-elektronik ve demir-çelik sektörlerinde çalışan, sendik üyesi 948 işçi ile yapılan araştırmanın sonuçları sanayi işçisinin Covid-19 sürecinde gelir kaybını ve borçluluk düzeyindeki artışı ortaya koydu.

Araştırmanın sonuçlarına göre, her dört metal işçisinden üçü gelir kaybı yaşadı. Gelir kaybının en büyük nedeni ise kısa çalışma ödeneği.


16:10 | Feriha Öz Acil Durum Hastanesi hizmete açıldı

Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında İstanbul Sancaktepe’de inşa edilen Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi hizmete açıldı.

Hastanenin hizmete açılmasına ilişkin yapılan törene katılan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu hastaneler Türkiye’nin sağlık alanında geldiği seviyenin en somut göstergesidir” dedi ve ekledi:

“Sancaktepe ve Yeşilköy’deki hastaneler, her iki hastaneyi de Rönesans yüklendi ve birinin bedeli tamamen kendilerine ait.”


15:34 | Bozcaada’da oteller 22 Haziran’a kadar kapalı

Türkiye’nin üçüncü büyük adası olan Bozcaada’da daha önce alınan ilçedeki tüm konaklama tesislerinin 31 Mayıs’a kadar kapalı olması kararı 22 Haziran’a uzatıldı.

Bu tarihe kadar pansiyon ve oteller müşteri kabul etmeyecek.

Ülke genelinde olduğu gibi Bozcaada’da da kafeler ve restoranlar 1 Haziran’dan itibaren saat 22.00’ye kadar açık olacak.


14:45 | Rusya’da bir günde en yüksek ölüm kayıtlara geçti

Rusya’da son 24 saatte 8 bin 572 yeni Corona virüsü vakası tespit edildi. Yeni vakaların 2 bin 332’si başkent Moskova’da görüldü.

Ülkedeki toplam vaka sayısı 387 bin 623’e yükseldi.

Son 24 saatte 232 kişinin yaşamını yitirmesiyle toplam can kaybı 4 bin 374 oldu.

Bir günde 232 kişinin ölümü, salgında bugüne kadar kaydedilen en büyük artış olarak kayıtlara geçti.

BBC’nin Moskova muhabiri Sarah Rainsford, salgınla mücadele eden doktorların, ünitelerdeki yoğunluk ve koruyucu kıyafet eksikliği ile sıkıntı yaşadığını bildiriyor.

Ayrıca Mayıs ayı başında salgının farklı bölgelere yayılmaya başlamış olması, artışın nedeni olarak değerlendiriliyor.


14:35 | Silivri Cezaevi raporu: 15 koğuş karantinada

Silivri Cezaevi’ndeki bir hükümlü Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Bakırköy Başsavcılığı tarafından 22 Mayıs’ta yapılan yazılı açıklamada, cezaevinde toplam 82 hükümlü ve tutukluda virüs tespit edildiği duyurulmuştu.

Bunun üzerine Silivri Cezaevi’ni ziyaret eden İnsan Hakları Derneği (İHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Med Tutuklu Ve Hükümlü Aileleri Hukuki Ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) bir rapor hazırladı.

Silivri 7 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde beş tutuklu ile görüşme yapıldığı belirtilen raporda, 15 koğuşun karantinada olduğu belirtildi.

Raporda, “Hapishane müdürü ile yapılan görüşmede 7 No’lu da toplamda 107 pozitif vakanın olduğunu, bazılarının son testlerinin ise negatif çıktığını belirtti. (Giriş işlemleri sırasında orda olması nedeni ile görüşme yapılmış olup görüşme taleplerine normalde olumsuz yanıtlar verilmektedir.) Yine bu hapishanede bazı koğuşların bir bütün olarak karantinaya alındığını ve bu koğuşlarda kalanlarla avukat görüşünün yapılamayacağını bildirmiştir. Bu koğuşların hangileri olduğunun söylenmemesine rağmen 15 koğuşun karantinada olduğu bilgisi hapishane personelleri tarafından verildi” ifadelerine yer verildi.

  • Mezopotamya Ajansı’nda yer alan haberin tamamı BURADA

14:25 | Sosyal mesafeli ilk Cuma namazı

Covid-19 tedbirleri kapsamında 16 Mart’ta cemaatle namaza kapatılan camiler, bugün Cuma namazıyla birlikte yeniden açıldı.

74 gün sonra ülke genelindeki tüm camilerin bahçesi ve avlularında namaz kılındı.

Abdesthanelerin kapalı olması nedeniyle Cuma namazına gidecek kişilerden evlerinde abdest almaları ve kendi seccadeleri ile gelmeleri istenmişti.


14:07 | MA: DBB’nin çaycısında virüs tespit edildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Zabıta Daire Başkanlığı’nda görevli bir çaycının, Covid-19 belirtileri göstermesi üzerine Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldığı belirtildi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre çaycının Corona virüsü testi pozitif çıktı.

Bunun üzerine çaycının yanı sıra, aynı vardiyada görev yapan dört zabıta çalışanı Covid-19 şüphesiyle karantinaya alındı.

Hastaneye sevk edilen dört zabıtanın test sonuçlarının ise halen belli olmadığı belirtildi.

Habere göre, geçtiğimiz Nisan ayında da dört belediye personelinin Corona virüsü testi pozitif çıkmıştı.


12:46 | Adalet Bakanı: Kapalı görüşler 1 Haziran’dan itibaren yeniden başlayacak

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, cezaevlerinde kapalı görüşlerin 1 Haziran’dan itibaren yeniden başlayacağını bildirdi.

Gül, “Cezaevlerine ilişkin daha önce aldığımız tüm tedbirleri titiz bir şekilde uygulamaya ve bu tedbirleri sürdürmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

“1 Haziran itibarıyla iddianame düzenlenmesi, kabul edilmesi ve dava açılması başlayacak” diyen Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Adliyelere girişte ateş ölçümü yapılacak, ateşi 38 dereceyi geçenler sağlık kurumuna yönlendirilecek. Adliyelere girecek kişi ve duruşma salonuna alınacak izleyici sayıları sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak belirlenecek.”

Adalet Bakanlığı, Covid-19 salgını nedeniyle açık ve kapalı cezaevlerindeki avukat ziyareti dahil bütün görüşleri 30 Mayıs’a kadara askıya almıştı.


12:35 | DSÖ: Türkiye vaka sayısının arttığı 5 Avrupa ülkesinden biri

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa’da son 14 günde kümülatif vaka sayısında en fazla artış kaydedilen beş ülke arasında Türkiye’nin de bulunduğunu açıkladı.

DSÖ Avrupa Bölge Müdürlüğü Direktörü Dr. Hans Kluge, dünya genelindeki Corona virüsü vakalarının yüzde 38’inin, ölümlerin ise yüzde 50’sinin Avrupa’da kaydedildiğini belirtti.

Kluge, Avrupa’da son 14 gün içinde kümülatif vaka sayısında en fazla artış yaşanan ülkelerin Rusya, Britanya, Türkiye, Belarus ve İtalya olduğuna dikkat çekti.

Kısıtlamaların gevşetilmesi ve ekonomilerin tekrar canlandırılması ile ilgili olarak acele edilmemesi gerektiğini belirten Kluge, ekonomiyi korumanın en iyi yolunun insanları korumak olduğunu vurguladı.

“İnsansız ekonomi yoktur. Covid-19’un yayılması kontrol altına alınmadan ekonomik toparlanma olamaz” diyen Kluge mesajlarını şu şekilde sıraladı: “Virüsün kontrol altına alınması ve ekonomik toparlanma el ele ilerleyecektir. Covid-19 herkesi etkiliyor, ancak bazılarını daha fazla etkiliyor. Kimseyi geride bırakamayız. Daha eşit ve kapsayıcı farklı ve daha iyi bir ekonomi inşa edebiliriz.”

  • DW Türkçe’deki haberin tamamı BURADA

12:30 | Yargısal faaliyetler 1 Haziran’da başlayacak

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararıyla istinaf ve vergi mahkemelerinin duruşma ve keşif haricindeki tüm yargısal faaliyetleri 1 Haziran’da başlayacağını duyurdu.

HSK ayrıca, adli ve idari yargı ilk derece mahkemelerinde duruşma ve keşiflerin 16 Haziran’da başlamasına karar verdi.

“Yeni Normale Dönüş Eylem Planının Belirlenmesi” başlığıyla yapılan duyurunun tamamı BURADA


12:03 | Bilim Kurulu üyesi: Vaka sıfırlanmadan ‘salgın bitti’ diyemeyiz

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, “Salgın tamamen bitti” denebilmesi için vakaların sıfırlanması gerektiğine işaret etti.

Cumhuriyet’ten Sibel Bahçetepe’nin haberine göre Prof. Kara, şunları söyledi:

“Bitti diyebilmek için vakalar sıfırlanmalı. Bu sıfırı da bir gün görmemiz değil hastalığın en uzun kuluçka süresi olan 14 gün boyunca görmeliyiz ki, o zaman salgın kontrol altına alındı ve bitti diyebiliriz.

“Bizim bitti diyebileceğimiz tarih bugünkü vakalarla ve değerlerle baktığımızda en iyi ihtimalle Ağustosla-Eylül gibi görünüyor.

“Türkiye’de kontrol altına alınsa da dünyadaki ülkelerde durum çok değişken. Bu nedenle yaz tatilinde de aramızdaki sosyal mesafeye her halükârda dikkat edeceğiz. Bu dönemi kontrollü geçireceğiz.”


12:00 | İstanbul’da eczanelerin çalışma saatleri değişti

İstanbul’daki eczaneler 1 Haziran Pazartesi gününden itibaren hafta içi ve cumartesi günleri 09.00-19.00 saatleri arasında çalışacak.

Eczanelerin çalışma saatleri normalleşme süreci kapsamında değiştirildi.

Salgın nedeniyle eczacılardan gelen talep üzerine İstanbul’da faaliyet gösteren eczanelerin çalışma saatleri pazar günleri hariç 09:00-18:00 saatleri arası olarak belirlenmişti.


11:10 | Patron işçiden ‘maskeyi yıkayıp yıkayıp kullanmasını’ istedi

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (DEV TEKSTİL) Çukurova Temsilciliği, Antep 4’üncü Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Melike Tekstil’in ikinci işletmesinde işçilere maske verilmediğini açıkladı.

Sendika açıklamasında, işletme yetkililerinin işçilerden, daha önce verilen maskeleri yıkayıp yıkayıp kullanmalarını istediğin bildirildi.

Açıklamada, yeni bir maske isteyen işçiye ise ya eski maskeyle çalışmaya devam etmesi ya da eve gitmesinin söylendiği kaydedildi.


11:05 | Cizre’de maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı. İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nca yapılan açıklamada alınan diğer tedbirler de şöyle ifade edildi:

“Birden fazla kişinin bir arada yürümemesi, toplanmaması, sitelerin park ve bahçelerinde toplu halde bulunulmaması ve sosyal mesafenin korunması ile hijyen kurallarına uyulması ile ilgili tedbirler alınmasına, tedbirlere uyulmaması halinde Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kanunu’nun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verildi.”


11:00 | Güney Kore: Vaka sayısı artınca okullar yeniden kapandı

Güney Kore’de son 2 günde görülen yeni Corona virüsü vakalarının artmasının ardından, 200’den fazla okulda eğitime yeniden ara verildi.

Ülkede önceki gün 79, dün de 56 yeni vaka tespit edildi. Vakaların Bucheon bölgesindeki bir dağıtım merkeziyle bağlantılı olduğu tahmin ediliyor.


09:55 | Diyarbakır’da bir mahalle karantinaya alındı

Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Aşağı Oba Mahallesi’nde de ailesini ziyarete giden bir kişinin yüksek ateş ve öksürük şikayeti ile hastaneye kaldırılmasının ardından Corona virüsü testi pozitif çıktı. Söz konusu durum üzerine mahalle karantinaya alındı.

Askerler karantina altındaki mahallenin giriş ve çıkışlarını kontrol altına alırken, mahalleye sadece sağlık personellerinin kontrollü girişine izin veriliyor.


09:55 | Tekstil fabrikasında 17 işçi virüse yakalandı

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir tekstil fabrikasında çalışan 17 işçinin Covid-19 testi pozitif çıktı.

İşçiler hastanede tedavi altına alınırken, aynı fabrikada çalışan beş işçi de evlerinde karantinaya alındı.


09:15 | Van’da iki mahalle karantinaya alındı

Van’ın Başkale ilçesinde iki mahalle karantinaya alındı.

Gedikbaşı ve Ekecek mahallelerinde il dışı temaslı olduğu tespit edilen iki kişinin testinin pozitif çıkması üzerine karantina uygulaması başlatıldı.

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada,  “İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Gedikbaşı ve Ekecek mahalleleri ikinci bir değerlendirmeye kadar karantinaya alınmıştır. Mahallelere giriş ve çıkışlar kapatılmıştır” denildi.


09:00 | Haftasonu 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması

İçişleri Bakanlığı, 14 büyükşehir ile Zonguldak’ta 30-31 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını duyurdu.

Sokağa çıkma yasağının geçerli olacağı 14 büyükşehir şöyle: Ankara, Antep, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun ve Van.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Trump: Dünya Sağlık Örgütü'yle ilişkilerimizi sonlandırıyoruz
Sonraki Haber
HDP Batman il binasına baskın: Eşbaşkanlar gözaltında