Ana SayfaDünyaCanlı Blog | Salgın sürerken ‘ikinci dalga’ tartışması

Canlı Blog | Salgın sürerken ‘ikinci dalga’ tartışması

HABER MERKEZİ – Dünya genelinde vaka sayısı 5 milyon 200 bini aştı, can kaybı 340 bine yaklaştı. İki milyondan fazla insan ise hastalığı atlattı. 154 bini aşkın vakanın olduğu Türkiye’de Covid-19 kaynaklı ölüm sayısı 4 bin 276 olarak açıklandı. Salgın sürerken ana gündem ise ‘ikinci dalga’. Güncel gelişmeler canlı sayfamızda.

 


23:58 | DSÖ: Covid-19 salgınının yeni merkez üssü Latin Amerika

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ / WHO) Brezilya ile birlikte Latin Amerika’nın Covid-19 salgınının yeni merkez üssü haline geldiğini duyurdu.

Örgüt ayrıca Brezilya’nın, kıtada virüsten “açıkça en çok etkilenen” ülke konumunda olduğunu kaydetti.

DSÖ’den Mike Ryan yaptığı açıklamada, özellikle Brezilya’nın dünyayı saran Cov-19 salgınında en fazla vakanın görüldüğü ülkelerin başında geldiğini belirtti.

Ryan ayrıca Brezilyalı yetkililerin Covid-19 tedavisi için kullanılan hidroksiklorokin ilacının geniş kullanımını onayladığını söyleyerek, mevcut klinik çalışmaları sona ermemiş olan ilacın riskleri göz önüne alındığında salgına karşı yaygın kullanımı desteklemediğini dile getirdi.

ABD ve Rusya’nın ardından salgının en çok görüldüğü üçüncü ülke haline gelen Brezilya’da vaka sayısı 310 bini can kaybı da 20 bini aşmış durumda.

Şehri kapsayan ve nüfusu yaklaşık 44 milyon olan Sao Paulo eyaletinde bugüne kadar 73 bini aşkın vaka, 6 bine yakın ölüm kayda geçildi.


23:45 | Dr. Uğur Ertuğrul Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi’nde görev yapan Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Uğur Ertuğrul, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.


23:22 | Yeni Malatyaspor’da biri futbolcu iki kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı

Süper Lig takımlarından BtcTurk Yeni Malatyaspor’da biri futbolcu bir personelin Covid-19 testinin pozitif çıktığı duyuruldu.


22:40 | İçişleri Bakanlığı’ndan ‘cami ve mescitlerde cemaatle ibadet edilmesi’ hakkında genelge

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine “cami ve mescitlerde cemaatle ibadet edilmesi” hakkında genelge gönderdi.

Genelgeye göre;

  • 29 Mayıs 2020 Cuma günü itibariyle, cami ve mescitlerde cemaatle birlikte yalnızca öğle, ikindi ve cuma namazları kılınacak.
  • Cuma namazları cami içerisinde kılınamayacak.
  • Cemaatle öğle, ikindi ve cuma namazı kılacak herkesin tıbbi bez maske kullanması zorunlu olacak.
  • Cami ve mescitlerde salgını artırabileceği değerlendirilen tesbih, rahle, ayakkabı çekeceği gibi malzemelerin bulundurulmasına müsaade edilmeyecek.
  • Cami yerleşkesi içerisinde bulunan türbelerin iç mekanları ziyarete açılmayacak, türbelerin dış yüzeylerine teması önlemek için en az bir metre mesafe olacak şekilde şerit çekilecek.
  • Cuma namazı, valilik ve kaymakamlıklarca belirlenecek il/ilçe müftülüklerinin tespitleri kapsamında yeterli bahçesi, avlusu, açık alanı bulunan camilerde kılınabilecek.
  • Cuma namazlarında vaaz yapılmayacak, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca gönderilecek hutbeler hiçbir ilave ve çıkartma yapılmadan okunacak, namazların mümkün olduğunca kısa sürede kılınmasına çalışılacak.

22:27 | İçişleri Bakanlığı: 484 bin 808 kişiye seyahat izni verildi

İçişleri Bakanlığı, e-Devlet, İçişleri Bakanlığı, e-Başvuru sistemi ve Alo 199 Vefa Destek Hattı üzerinden seyahat izni için başvuru yapan ve izin verilen 65 yaş ve üzeri yurttaşların sayısının refakatçileriyle birlikte 484 bin 808’e ulaştığını duyurdu.

https://twitter.com/TC_icisleri/status/1263854219481710593


21:37 | Erzurum Valisi: Ziyarete gelen kişi 9 kişiye virüs bulaştırdı, vaka sayısı 63’e yükseldi

Erzurum Valisi Okay Memiş, Pandemi Kurulu Toplantısı’nın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu

Vali Memiş, Covid-19 vakası çıkan Kars’ın bir köyünde yaşayan kadının, anne-babasının evine ziyarete gelmesi üzerine kentte dokuz yeni vakayla sayının 63’e yükseldiğini söyledi.

“Biz ilçelerden gelişleri bile seyahat izin belgesine bağladık. Tepki gördü ama uygulama ile özellikle il merkezinde salgını önledik. Erzurum’da günde en az 200-300 test yapıyoruz, vaka sayısı bir ya da iki veya hiç çıkmıyor. Dün itibariyle toplam vaka sayımız 54’tü. Ancak Horasan ilçemize bağlı Kırkgözeler Mahallesi’nden komşu köy olan Kars’a gelin gitmiş bir hemşehrimiz, köyünde Covid-19 vakası var diye, haber vermeden baba evine geliyor. Bunun üzerine bugün dokuz yeni pozitif vaka çıktı. Kendisinde de vaka belirtileri var. O köyü karantina altına aldık”


21:00 | Afrika’da vaka sayısı 100 bini geçti

Afrika’da Corona virüsü salgınında kayıtlara geçen vaka sayısı 100 bini aştı.

Ancak bu sayının, daha fazla olduğu tahmin ediliyor. Zira Afrika ülkelerinin çoğunun Covid-19 test kapasitesi sınırlı.

Kıtada hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 95’e çıkarken, 40 bin dolayında kişinin de iyileştiği belirtiliyor.

Afrika’da can kayıpları bakımından salgından en fazla etkilenen ülkeler sırasıyla şöyle: Mısır (696 ölüm), Cezayir (575 ölüm), Güney Afrika (369 ölüm), Nijerya (211 ölüm) ve Fas (196 ölüm).

Afrika mevcut durumda, 8 bin 440 vaka ve 129 ölümün yaşandığı Okyanusya’dan sonra en az etkilenen kıta durumunda.


19:55 | Sağlık Bakanlığı: 27 kişi hayatını kaybetti, 952 yeni tanı konuldu

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de salgına ilişkin güncel verileri açıkladı.

Buna göre son 24 saatte;

  • 952 vaka tespit edildi
  • 27 kişi yaşamını yitirdi
  • Bin 121 kişi hastalığı attı
  • 37 bin 507 test yapıldı

Yine bakanlığın verilerine göre;

  • Toplam vaka sayısı 154 bin 500
  • Toplam can kaybı sayısı 4 bin 276
  • Toplam iyileşen sayısı 116 bin 111
  • Toplam test sayısı 1 milyon 767 bin 495


19:40 | Artvin’de 30 gün sonra yeni Covid-19 vakası görüldü

Artvin’in Borçka ilçesinde Covid-19 semptomları gösteren bir yurttaşın test sonuçlarının pozitif çıkmasını ardından kişinin ailesine yapılan testlerde üç kişide daha Covid-19 tespit edildi.

Dört yurttaş Artvin Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, temasta bulunduğu kişiler ise filasyon taraması kapsamında belirlenmeye çalışılıyor.

DHA’nın haberine göre, vakalarla ilgili yapılan ilk araştırma neticesinde Bursa’dan Borçka’ya cenaze getiren üç kişinin virüsü yakınlarına bulaştırdığı şüphesi üzerinde durulurken, yapılan test sonuçları şüpheleri doğruladı ve vakaların Bursa’dan geldiği tespit edildi.

Cenaze merasimi ve sonrasında oluşan sosyal ortamlar nedeniyle kalabalık bir temas listesinin olduğu belirlenirken, ilk planda ilde 23 kişi karantina altına alındı.

Başta il dışından gelenler olmak üzere tüm yurttaşların virüs taşıyıcısıymış gibi hareket etmeleri istendi.

Sosyal mesafe kuralına uyulması, maskesiz sokağa çıkılmaması ve el hijyenine dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulunuldu.


19:20 | Kamera arkası çalışanlarına 4 milyon lira destek

Netflix, İKSV ve Sinema Televizyon Sendikası’nın işbirliğiyle Covid-19 pandemisinden olumsuz etkilenen sinema-televizyon sektörünün kamera arkası çalışanlarına 4 milyon lira destek dağıtılacak.

Desteğe serbest çalışanlar da dahil olmak üzere Türkiye genelinde prodüksiyonların durmasından olumsuz etkilenen kamera, ışık, ses, sanat yönetimi, makyaj, kostüm tasarımı ve ulaşım gibi farklı birimlerde çalışanlar başvurabilecek.


17:40 | BM: Yemen’de sağlık sistemi fiilen çöktü

Birleşmiş Milletler (BM), Yemen’de sağlık sisteminin “fiilen çöktüğünü”, Covid-19 salgının da ülke genelinde yayıldığını açıkladı.

BM İnsani Yardım Koordinasyonu Bürosu (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke, Cenevre’deki brifingde, durumumu “aşırı kaygı verici” diye tanımladı.

Laerke, yardım kuruluşlarının, kısmen personelin yeterli koruyucu malzemesi olmaması nedeniyle hastanelerden geri çevrilen insanlardan bahsettiğini anlattı.

MSF: Felaket yaşanıyor

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) de Yemen’de bir “felaket” yaşandığını açıklamıştı.

MSF açıklamasında, Mayıs ayının ilk yarısında merkeze yatırılan 173 hastadan en az 68’inin öldüğü belirtilmişti.

Yemen makamları, çok sayıda Covid-19 vakası olduğunu ve 30 kişinin öldüğünü söylüyor. Ancak BM, ölü saysının çok daha fazla olduğunu kaydediyor.

Ülkenin sağlık sistemi yıllardır süren iç savaştan büyük zarar gördü ve solunum cihazı çok az bulunuyor.


16:40 | Silivri Cezevi’nde bir tutuklu hayatını kaybetti, 82 kişide virüs var

Silivri Cezaevi’ndeki bir hükümlü ‘Corona’ nedeniyle hayatını kaybetti.

Bakırköy Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada cezaevinde toplam 82 hükümlü ve tutukluda virüs tespit edildiği duyuruldu.


16:02 | Erdoğan: En küçük bir ihmal salgının yeniden hortlamasına yol açabilir

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, salgın konusunda “Teyakkuz halinde olmayı sürdüreceğiz” dedi.

“En küçük bir ihmal salgının yeniden hortlamasına yol açabilir” diyen Erdoğan, “Alınan tedbirlerin yol açtığı ekonomik, sosyal, insani sıkıntıların giderilmesi konusunda başarılı bir süreç yönetimi gösterdik” diye belirtti.

“Salgın krizini en az hasarla geride bırakıyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun önerdiği 16 maddelik ‘buhrandan çıkış’ reçetesine ilişkin ise “CHP Genel Başkanı’nın buhrandan çıkış diye dillendirdiği hususların hiçbiri de sadra şifa olacak bir teşhis veya teklif içermiyor” diye konuştu.


15:25 | İBB Bilimsel Danışma Kurulu’ndan “İstanbul İçin Açılmanın Aşamaları” raporu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Bilimsel Danışma Kurulu, “İstanbul İçin Açılmanın Aşamaları” konusunda bir rapor yayımladı.

Raporda, ölüm sayılarında Türkiye genelinde bir azalma olduğu ancak İstanbul’a dair bir sağlıklı verinin bulunmadığı belirtildi.

İBB’nin raporunda, “normalleşme” sürecinin bir sonraki aşamasına geçilmesi kararının, iki haftada bir yapılacak gözden geçirmelerin ardından verilmesi önerildi.


15:20 | SES, salgına ilişkin iki aylık değerlendirmesini açıkladı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Covid-19 salgınına ilişkin iki aylık değerlendirmesini açıkladı.

Türkiye’nin 150 bini geçen vaka sayısı ile dünya genelinde salgından en çok etkilenen dokuzuncu ülke konumunda olduğuna dikkat çekilerek, “Salgının işçi sınıfı, yoksullar, ötekileştirilenler ve mülteciler üzerine çok daha ciddi etkisi olduğu yaşanarak görülmüş-öğrenilmiş oldu” denildi.

Değerlendirmede, ‘çocuklar’, ‘kadınlar’, ‘mülteciler’, ‘cezaevleri’, ‘sağlık emekçileri’ alt başlıkları da açıldı.

Salgının gidişatının Türkiye için oldukça belirsiz olduğu belirtilirken, “Toplu ulaşım, işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerini almayan işyerleri, marketler ve sokaklarda bulunma zorunluluğu ile fiziksel mesafeye uyumun güçlüğü, uygun maske kullanımı ve el dezenfektanı olanaklarının olmaması enfekte olma olasılığını ve salgını büyütüp yayma potansiyeli de taşıyor” uyarısında bulunuldu.


14:50 | İçişleri Bakanlığı’ndan ‘trafik tedbirleri’ genelgesi

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine “Ramazan Bayramı trafik tedbirleri” genelgesi gönderdi.

Genelgeye göre, bayram süresince ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması olmasına rağmen 22-27 Mayıs tarihlerinde sıkı trafik denetimleri yapılacak.

Mevsimlik tarım işçilerini taşıyan araçların 00.00-06.00 saatleri arasında şehirler arası yolculuk yapmalarına izin verilmeyecek.

Söz konusu tedbirler kapsamında 22-27 Mayıs’ta jandarma ve emniyetten toplam 111 bin 384 personel görev yapacak.


14:43 | Mısır’da ‘Corona’ bahanesiyle işçi maaşlarından kesinti yapılacak

Mısır hükümeti, Corona virüsü salgınını bahane ederek bir dizi finansal kararı içeren yasa tasarısı hazırladı.

Tasarıya göre çalışan her Mısırlı’nın maaşından yüzde 1, emeklilerin emekli maaşındansa yüzde 0,5 kesinti yapılacak. Aylık kazancı 125 dolardan az olanlar uygulamadan muaf tutulacak.

Düzenleme Temmuz ayından itibaren 1 yıl geçerli olacak.

Ayrıca salgından en çok etkilenen turizm sektöründe çalışanların da uygulamadan muaf tutulması ihtimali var.


13:05 | “Maske sayesinde viral yük azalıyor, vakalar daha hafif seyrediyor”

İtalya’da Corona virüsü araştırmalarının önde gelen isimlerinden olan mikrobiyoloji profesörü Andrea Crisanti, son günlerde Covid-19 vakalarının daha hafif seyrettiğini ve bunun büyük ölçüde maske kullanımından kaynaklandığını söyledi.

BBC Türkçe’den Övgü Pınar’ın aktardığına göre Padova Üniversitesi’nde görev yapan Crisanti, “Bugün vakalar daha az ağır seyrediyorsa bunun tek nedeni viral yükün azalmasıdır, bu da büyük ölçüde maske kullanımından kaynaklanıyor” dedi.

Crisanti, “Ben de maske takarsam, karşımdaki insan da takarsa birbirimize bulaştıracağımız virüs miktarı çok azalır. Viral yük, hastalığın evriminde devasa etkiye sahip. Fazla miktarda virüse maruz kalanlarda hastalığın seyri, az miktarda virüse maruz kalanlardan tamamen farklı” diye konuştu.

Corona virüsünün zayıfladığı ve daha az zararlı hale geldiği yönündeki iddialara ise karşı çıkan Crisanti, “Bu konuda hiçbir deneysel kanıt yok” dedi.


12:20 | Van’da salgına rağmen caddeler doldu taştı

Corona virüsü vaka sayısına her gün yenilerinin eklendiği Van’da, bayram alışverişi için kent merkezine gelen yurttaşlar, cadde ve sokakları adeta tıka basa doldurdu.

Mezopotamya Ajansı, alışveriş yapan yurttaşların, fiziksel mesafeyi hiçe sayarak dakikalarca onlarca kişiyle aynı noktayı paylaştığını aktardı.

Yurttaşlar ise kalabalığın normal olduğunu, fiziksel mesafenin araçlar yüzünden sağlanamadığını savundu.

Fotoğraf: MA

Van Valiliği’nin son yaptığı açıklamaya göre kentte toplam vaka sayısı 448. Tedavileri tamamlanarak taburcu edilenlerin sayısının 301 olduğu belirtilen açıklamada, Covid-19 kaynaklı dokuz kişinin yaşamını yitirdiği ifade edildi.


11:54 | Virüsün bulaştığı depo işçisi tedavisi sürerken işten çıkarıldı

Corona virüsünün bulaştığı depo işçisi Mahir Albayrak, tedavisi devam ederken tazminatsız bir şekilde işten çıkarıldığını öğrendi.

Konuya dair Twitter üzerinden açıklama yapan DGD-Sen, şirketin salgını ‘fırsata’ çevirdiğini belirterek, “Hem Kısa Çalışma Ödeneği alıyor hem işçilere bu ödeneği vermiyor hem de işçilerin yıllık izinlerini bu süreçte kullandırtmış oluyor. Buna karşı çıkanları da ahlak ve iyi niyet kurallarına uymamaktan işten atıyor” dedi.


11:13 | Hindistan’da bir günde 6 bin yeni vaka

Hindistan’da dün, Corona virüsü salgınının başlamasından bu yana en çok yeni vakanın tespit edildiği gün oldu.

Son 24 saatte ülkede 6 bin vakanın tespit edildiği bildirildi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre vaka sayısındaki artış, bazı bölgelerdeki önlemlerin gevşletilmesi ve bazı iç hat uçuşların yeniden başlamasının ardından görüldü.

Ülkede toplam vaka sayısı 118 bin üzerinde. 3 bin 853 kişi de Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.


10:50 | Bakan Karaismailoğlu: Havalimanlarına ‘uçulabilir sertifikası’ verilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun öngörüleri doğrultusunda havalimanlarına ilişkin sertifikasyon programı hazırlandığını söyledi.

“Normalleşme sürecinde havalimanlarına ‘uçulabilir sertifikası’ verilecek” diyen Karaismailoğlu, “Sertifikasyon programına yönelik genelge de hazırlanarak tüm havalimanlarına gönderildi. Genelge kapsamında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüz tarafından bilgilendirme ve denetimler yapılacak, şartları karşılayan havalimanlarına bakanlığımızca sertifika verilecek” diye belirtti.

Karaismailoğlu, “Bu sertifika aynı zamanda muhatap ülke ve havayollarıyla da paylaşılacak olup, havalimanlarımızda Covid-19 salgınına karşı tüm tedbirlerin alındığı belgelenmiş olacak” diye ekledi.


10:15 | Brezilya’da Covid-19 kaynaklı ölümler 20 bini aştı

Brezilya’da Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 20 bini aştı.

Vaka sayısının da 310 bini üzerinde olduğu ülke, dünyada en çok vakanın tespit edildiği üçüncü ülke.

Fotoğraf: AFP

Covid-19 vakalarının Meksika, Şili ve Peru’da da artmaya başlamasıyla, salgının yeni merkezinin Latin Amerika olabileceği endişeleri dile getiriliyor.

Brezilya’da 26 Şubat’ta ilk vakanın tespit edilmesinin ardından virüs Latin Amerika’da tüm ülkelere yayıldı.

Ölümler en çok, nüfusun yoğun olduğu Brezilya ve Meksika’da görüldü.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, salgın riskini küçümseyerek Covid-19’u “hafif bir gribe” benzetmiş ve ekonominin kötü etkilenmemesi bahanesiyle kısıtlamalara gitmeme kararı almıştı


09:44 | WWF: Salgında orman katliamı yüzde 150 arttı

Salgın döneminde ağaç katliamı yüzde 150 arttı.

Sadece Mart ayında tropikal ormanların yüzölçümü 6 bin 500 kilometrekare azaldı.

Verileri ortaya koyan araştırma Doğal Hayatı Koruma Vakfı’na (WWF) ait.


09:20 | Şemdinli Belediye Başkanı Saklı ‘Corona’ya yakalandı

Hakkari’nin AKP’li Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı’nın Corona virüsü testi pozitif çıktı.

Saklı, virüse yakalandığını Twitter üzerinden duyurdu:

“Test sonucum maalesef pozitif çıktı. Sağlık durumum gayet iyi; hastalığa ilişkin herhangi bir semptom yok. Hastanemizde tedavi altında, emin ellerdeyim.”


08:40 | Antalya: 12 kişide virüs çıktı, 15 sokak karantinaya alındı

Antalya’nın Serik ilçesinde, Covid-19 tedbirleri kapsamında bir mahallede hayata geçirilen karantina uygulamasının alanı genişletildi.

İlçede Corona virüsü testi pozitif çıkan 12 kişi ile onlarla yakın temasta bulunanların yaşadığı Merkez mahallesinde, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla başlatılan karantina uygulamasının alanı 15 sokağa çıkarıldı.


08:30 | “Asıl soru, ikinci dalganın ne kadar büyük olacağı”

Hücre biyoloğu Dr. Jennifer Rohn, salgında ikinci dalganın artık bir olasılık değil, gerçekliğe dönüştüğünü söyledi.

The Guardian’a konuşan Dr. Rohn, “İkinci dalga başlar mı?” sorusu yerine “Ne zaman başlar?” sorusuna odaklanılması gerektiğini vurguladı: “Bana göre asıl soru, ikinci dalganın ne zaman başlayacağı ve ne kadar büyük olacağı.”


08:20 | “Birinci dalga bitmediği için ikincisini konuşmak erken”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Vaka sayısı binin altına düştü; ikinci dalga beklemiyoruz” dese de Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap ile Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Onur Hamzaoğlu farklı düşünüyor.

DW Türkçe’ye konuşan Bilim Kurulu Üyesi Azap’a göre yaz ayları boyunca vaka sayılarında minik patlamalar ve sonbaharda ikinci bir dalga söz konusu olabilir.

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu da Türkiye henüz birinci dalganın içinde, bu nedenle ikinci dalgayı konuşmak için erken.


08:15 | Türkiye’de dört günlük kısıtlamalar bu gece yarısı başlıyor

Sokağa çıkma kısıtlamaları 81 ilin tamamında, 23-26 Mayıs tarihleri arasında yürürlükte olacak.

Bugün market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemiş dükkanlarının saat 23.00’e dek açık kalmasına izin veriliyor.

Kısıtlamanın ilk günü olan 23 Mayıs Cumartesi günü ise bu işletmeler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

24 Mayıs Pazar, 25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günlerinde ise market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler ile internet üzerinden satış yapan işletmeler kapalı olacak.


Bayramda uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının detayları


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kayyum atanan belediyede 10 işçi işten çıkarıldı
Sonraki Haber
81 ilde dört günlük sokağa çıkma kısıtlaması başladı