Ana SayfaDünyaCanlı Blog | Salgında vaka sayısı beş buçuk milyona yaklaşıyor

Canlı Blog | Salgında vaka sayısı beş buçuk milyona yaklaşıyor

HABER MERKEZİ – Covid-19 salgınında vaka sayısı dünya genelinde beş buçuk milyona yaklaşıyor, can kaybı 350 bin bandında. 155 binden fazla vakanın tespit edildiği Türkiye’de bayramın ilk gününde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Salgına dair güncel gelişmeler canlı sayfamızda.

 


21:30 | İspanya: Tedbirler sonuç verdi ancak dikkatli davranılmalı

İspanya Maliye Bakanı Maria Jesus Montero ile Sağlık Bakanı Salvador Illa düzenledikleri basın toplantısında Corona virüsü salgınına dair bilgilendirmelerde bulundu.

Maliye Bakanı Montero, yarından itibaren İspanya nüfusunun yüzde 50’sinin salgınla mücadelede ikinci aşamaya geçebileceğini ve bu kişiler için sokağa çıkma kısıtlamalarının gevşetileceğini söyledi.

Ülke genelinde alınan tedbirlerin sonuç verdiğini belirten Sağlık Bakanı Salvador Illa ise yine de salgına karşı tedbirli davranılması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.


21:15 | Af Örgütü’nden kampanya: ‘Corona’ günlerinde siyasi tutuklular serbest bırakılsın

Merkezi Londra’da bulunan Uluslararası Af Örgütü, “acil eylem” çağrısıyla, Corona virüsü salgınından kaynaklı yüksek risk altında olan cezaevindeki ifade ve düşünce özgürlüğü suçları kapsamında tutuklular için imza kampanyası başlattı.

AcilEylem.Org” sitesinden yapılan açıklamada, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yazar Ahmet Altan ile iş insanı ve sivil toplum temsilcisi Osman Kavala gibi birçok ismin Meclis’ten geçen infaz düzenlemesinden yararlanamadığı kaydedildi.

İmza metninde şöyle denildi:

“13 Nisan’da 90 bine yakın mahpusun erken tahliye edilmesini öngören yasa Meclis’ten geçti. Fakat bu yasa, gazeteciler, insan hakları savunucuları ve yalnızca haklarını kullandığı için terörle mücadele yasaları kapsamında haksız yere cezaevinde tutulan diğer kişiler ile tutuklu yargılananlar da dahil olmak üzere erken tahliye edilmeyi hak eden birçok kişiyi kapsam dışında bırakıyor. Adil olmayan bir şekilde cezaevinde tutulmaya devam edilen kişilerin serbest bırakılması ve cezaevlerinde kalmaya devam eden kişilerin toplumun geneline sunulan sağlık imkanlarından yararlanabilmesi için çağrıda bulun. İmzacı ol!”


20:25 | Türkiye’de 24 saatte bin 141 yeni virüs vakası belirlendi

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de salgına ilişkin güncel verileri açıkladı.

Bakanlığın verilerine göre son 24 saatte;

  • Bin 141 vaka tespit edildi
  • 32 kişi yaşamını yitirdi
  • Bin 92 kişi hastalığı attı
  • 24 bin 589 test yapıldı

Yine bu verilere göre;

  • Toplam vaka sayısı 156 bin 827
  • Toplam can kaybı sayısı 4 bin 340
  • Toplam iyileşen sayısı 118 bin 694
  • Toplam test sayısı 1 milyon 832 bin 262


18:00 | Tedbirler gevşetildi, uzmanlar uyardı: İkinci salgın dalgası gelebilir

Yeni tip Corona virüsünün yol açtığı Covid-19 salgını nedeniyle dünya çapında alınan tedbirler bir bir gevşetilmeye başladı.

Ancak uzmanlar, Türkiye dahil pek çok ülkede tedbirlerin gevşetilmesinin ve tatil sezonunun yaklaşmasının ikinci salgın dalgasını tetikleyebileceğini söylüyor.


15:00 | Dünya çapında vaka sayısı 5 milyon 333 bine yaklaştı

Johns Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre, dünyada Corona virüsü salgını nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 342 bin 393’e yükseldi.

Covid-19 vaka sayısı ise 5 milyon 332 bin 908’e çıktı.

Virüs nedeniyle dünyada en çok can kaybının yaşandığı ülke ise ABD.


09:15 | Urfa’da karantina

Urfa’nın Karaköprü, Siverek, Viranşehir, Eyyubiye ve Haliliye ilçelerine bağlı 8 mahallede Covid-19 test sonucu pozitif çıkan kişilerin yaşadığı 9 bina, 14 gün süre ile karantina altına alındı.

Yine merkez Haliliye ilçesine bağlı kırsal Acaryurt Mahallesi’nde ise bir kişide virüs tespit edilmesi üzerine mahallenin tamamı karantinaya alındı.


09:12 | Almanya’da kilisede ayine katılan 40 kişide virüs tespit edildi

Almanya’nın Frankfurt kentinde sokağa çıkma kısıtlamalarının gevşetilmesi sonrası bir kilisede ayine katılan 40 kişiye Corona virüsü bulaştığı açıklandı.

Baptist Kilisesi’nin sözcüsü, bu kişilerden altısının hastanede tedavi altına alındığını belirtti.

Bunun üzerine kilisedeki ayinlere ara verildi.


09:00 | Covid-19 tedavisinde kullanılan sıtma ilacı ‘ölüm riskini artırıyor’

Hidroksiklorokin ve klorokin içeren sıtma ilacının Covid-19 tedavisinde kullanılmasının etkili olup olmadığı son dönemdeki tartışmaların merkezinde. Yapılan bir araştırma bu ilaçların ölüm riskini yüzde 45 oranında artırdığı, kalp ritmi bozukluğuna da neden olabileceğini ortaya koydu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Netanyahu 'yolsuzluk'tan yargılandığı davada hakim karşısına çıktı
Sonraki Haber
Dört bir yandan HDP'ye taarruzun sebeb-i hikmeti – I