Ana SayfaDünyaCanlı Blog | Vaka sayısı beş milyona yaklaşıyor

Canlı Blog | Vaka sayısı beş milyona yaklaşıyor

HABER MERKEZİ – Dünya genelinde vaka sayısı 4.8 milyonun üzerinde. Salgında can kayıpları 320 bini, hastalığı atlatanların sayısı 1 milyon 900 bini geçti. Türkiye’de ise vaka sayısı 151 bini aşarken, toplam can kaybı 4 bin 199 olarak açıklandı. Covid-19 salgınına dair Türkiye ve dünyadan gelişmeler sayfamızda.

 


23:35 | Lübnan’da Covid-19 önlemleri uzatıldı

Lübnan’da Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında alınan önlemler 7 Haziran’a kadar uzatıldı.

Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed de basına yaptığı açıklamada, yeni vaka sayılarında artış görüldüğüne ve tedbirlerin gevşetilmemesi gerektiğine dikkati çekti.

Abdussamed salgın riskinin sürmesi nedeniyle halihazırda spor müsabakalarını başlatma yönünde herhangi bir kararın söz konusu olmadığını ifade etti.

Hükümet, salgınla mücadele kapsamında 15 Mart’ta ilan ettiği seferberlik çerçevesinde ulaşım ve gıda gibi temel ihtiyaçları karşılayan bazı işletmelerin dışındaki özel ve kamu kurumlarının kapatılması kararı almıştı.

Covid-19’un ülkede ilk kez görüldüğü 21 Şubat’tan bu yana tespit edilen toplam vaka sayısı 954, yaşamını yitirenlerin sayısı ise 26.

Lübnan’da Corona virüsü salgınıyla beraber enflasyonun artması ve fiyatların tavan yapmasıyla alım gücü düşerken, halk yaşamsal ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak duruma gelmişti.

Ekim 2019’dan beri sokakta olan eylemciler, salgının ardından getirilen kısıtlamaları da delerek “evde açlıktan öleceğimize sokakta virüsten ölürüz” demişlerdi.


22:30 | Sokağa çıkma kısıtlamasında 28 bin 256 kişiye işlem yapıldı

İçişleri Bakanlığı, 15 Mayıs Cuma günü saat 00.00 ile 19 Mayıs Salı günü saat 21.00 arasında sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 28 bin 256 kişiye adli ya da idari işlem uygulandığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada ayrıca 31 ildeki, 2 belde, 25 köy, 42 mahalle ve 6 mezra olmak üzere toplam 75 yerleşim yerinde karantina tedbirlerinin uygulandığı, 62 ilde, 368 yerleşim yerinde ise karantina kararının kaldırıldığı belirtildi.


22:18 | Beşiktaş: Covid-19 test sonuçları negatif çıktı

Beşiktaş Kulübü, futbol takımına yapılan Covid-19 testlerinin sonuçlarını açıkladı.

Kulübün Sağlık Ekibi Danışmanı Dr. Tekin Kerem Ülkü tarafından yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

“18 Mayıs Pazartesi günü tüm futbolcularımız, teknik heyetimiz ve tesis çalışanlarımıza Covid-19 tarama testi yapılmıştır. Yapılan tarama testleri neticesinde, daha önce pozitif sonuç bulunanlar da dahil olmak üzere tüm sonuçlar negatif tespit edilmiştir.”


22:05 | Britanya’da son 24 saatte can kaybı üç kat arttı

Britanya’da Covid-19 nedeniyle son 24 saatte 545 kişi yaşamını yitirdi.

Dün, 160 kişin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Toplam can kaybı sayısı ise 35 341’e çıktı.


21:45 | İtalya’da can kaybı ve vaka sayısı yeniden yükselişe geçti

İtalya’da Covid-19 salgını nedeniyle son 24 saatte 162 kişi daha hayatını kaybetti.

Ülkede toplam can kaybı 32 bin 169’a yükseldi.

Günlük can kaybı sayısı son dört günün en yükseği oldu. Ülkede dün 99, önceki gün 145, 18 Mayıs günü de 153 kişi hayatını kaybetmişti.

Toplam vaka sayısı 226 bin 699’a çıktı. Vaka sayısındaki artış da son üç günün en yükseği oldu.

Salgının başından bu yana tespit edilen vakalardan iyileşenlerin sayısı 129 bin 401’e ulaştı.

Yoğun bakımda tedavi gören Covid-19 hastası sayısı 8 Mart’tan bu yana en düşük seviyeye geriledi.

İtalya’da bugüne kadar 1 milyon 999 bin 599 kişiye 3 milyon 104 bin 524 test yapıldı.

10 Mart’ta salgına karşı İtalya genelinde uygulanmaya başlanan kısıtlayıcı tedbirler ilk olarak 4 Mayıs’ta, ardından da 18 Mayıs’ta kademeli olarak gevşetilmişti.


21:05 | İçişleri Bakanlığı’ndan dört günlük sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili genelge

İçişleri Bakanlığı, Covid-19 tedbirleri kapsamında 81 ilin valiliğine 22 Mayıs saat 00.00 ile 26 Mayıs 00.00 arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili genelge gönderdi.

Genelgeye göre;

  • Dört günlük kısıtlama öncesi 21 ve 22 Mayıs’ta market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 23.00’e kadar faaliyetlerine devam edecek.
  • 23 Mayıs Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 arasında faaliyet gösterebilecek.
  • Kısıtlamanın olduğu 24 Mayıs Pazar, 25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günü market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ile online satış yapan yerler kapalı olacak.
  • Kısıtlamanın olduğu günler, ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile ekmek satan bayiler ve tatlıcılar açık olacak.
  • Bayramın birinci günü (24 Mayıs), hayatını kaybeden askerlerin yakınları ve refakatçileri mezar ziyareti yapabilecek. Talep halinde ulaşımları valilik ve kaymakamlıklarca sağlanacak.
  • Gül, çay, meyve, hububat, kesme çiçek gibi bitkisel ürünlerin üretimi, sulaması, işlenmesi, ilaçlaması, hasadı, pazarlama nakliyesinde çalışanlar kısıtlamadan muaf tutulacak.

19:10 | Sağlık Bakanı Koca: Yeni vaka sayısında beklenen düzeyde bir azalma var

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de salgına ilişkin güncel verileri açıkladı.

Buna göre son 24 saatte;

  • Bin 22 vaka tespit edildi
  • 28 kişi yaşamını yitirdi
  • Bin 318 kişi hastalığı attı
  • 25 bin 382 test yapıldı

Yine bakanlığın verilerine göre;

  • Toplam vaka sayısı 151 bin 615
  • Toplam can kaybı sayısı 4 bin 199
  • Toplam iyileşen sayısı 112 bin 899
  • Toplam test sayısı 1 milyon 675 bin 517


19:00 | Portekiz’de kafeler ve okullar yeniden açıldı

Portekiz’de Covid-19 salgınında şu ana kadar 29 bin 432 vaka tespit edildi.

Ülkede bin 247 kişi hayatını kaybetti.

Salgınla mücadele kapsamında kapatılan kafeler, restoranlar, okullar ve çok sayıda dükkan yeniden açıldı.

Okullarda öğretmenler koruyucu malzemelerle gelirken öğrenciler de daha küçük gruplar halinde sınıflara alındı.

Ancak okullar, ailelere evden eğitim imkanı da tanındığı için çok sayıda öğrencinin okula gelmediğini kaydetti.

İki hafta önce ise daha küçük dükkanlar açılmıştı.

BBC Türkçe, ülkede yapılan anketlerde insanların halen evlerde kalmaktan yana olduğunu aktardı.

Geçtiğimiz hafta sonu kafeleri ve dükkanları ziyaret eden Başbakan António Costa, yurttaşlara dışarı çıkmaları tavsiyesinde bulunmuştu.


17:30 | İzmir’de mülteciler ve ihtiyaç sahibi yurttaşlarla dayanışma kampanyası

İzmir’de Konak Kent Konseyi Mülteci Meclisi, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında mülteciler ve ihtiyaç sahibi yurttaşlara yönelik “Kira Destek Dayanışması” kampanyası başlattığını yaptığı açıklama ile kamuoyuyla paylaştı.

Salgınla mültecilerin ağır ekonomik sorunlar yaşadığı belirtilen açıklamada, işlerini kaybeden mültecilerin kiralarını ödeyemeyecek duruma geldiği vurgulandı.

Bu nedenle “Kira Destek Dayanışması” düzenlendiği duyurulan açıklamada şunlar ifade edildi:

“Dayanışmada destekçilerle, ihtiyaç sahibi kiracıların eşleştirilerek kiraların doğrudan ihtiyaç sahibine gönderileceği ifade edilen açıklama, “Kiracıya gönderilecek katkının üst limiti 600 TL olup, alt limit olmayacaktır. Bir kişi birden fazla kira desteğinde bulunabileceği gibi, eksik gönderilmesi durumunda, kalan kısmı başka bir bağışçıdan sağlanacaktır. Para gönderisi, kiracının banka hesabına ya da PTT üzerinden yapılabilecektir.”


16:00 | İzmir’de de maske takma zorunluluğu

İzmir’de, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla il geneli ve 30 ilçede maske kullanımı zorunlu hale getirildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, “cadde ve alanlarda ağzı ve burnu kapatacak şekilde tıbbi/bez maske kullanımının zorunlu hale getirildiği” belirtildi.

Böylece maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu il sayısı 29 oldu: Urfa, Adıyaman, Afyon, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla, Uşak, Rize, Karabük, Kayseri, Sakarya, Siirt, Dersim, Kırıkkale, Kırklareli, Isparta, Burdur, Konya, Maraş, Antep, Gümüşhane, Bolu, Amasya, Kocaeli, İzmir.


15:50 | Dünya Sağlık Örgütü’ne uluslararası soruşturma

Covid-19 müdahalesi nedeniyle eleştirilen Dünya Sağlık Örgütü’ne uluslararası soruşturma yapılmasına karar verildi.

Kararın altında aralarında Çin’in de bulunduğu Birleşmiş Milletler üyesi 194 ülkenin imzası var.


15:30 | Araştırma: Yaz mevsimi, salgınının büyümesini engellemeyecek

ABD merkezli Princeton Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmaya göre yaz mevsimindeki sıcaklıklar, beklendiği gibi Corona virüsün yayılmasını engellemeyecek.

Science dergisinde yayımlanan çalışma, iklimin virüsün yayılması üzerindeki etkisinin hayli “mütevazı” olduğu sonucuna varıyor.

Brezilya, Ekvador ve Avustralya gibi sıcak ülkelerin mercek altına alındığı araştırmada, daha sıcak hava koşullarının virüsün yayılması ve salgını durdurmak için çok az katkı sağladığı sonucuna varılıyor.

Çalışmada, “Bulgularımız, etkili kontrol önlemleri olmadan, daha nemli iklimlerde güçlü salgınların ortaya çıkabileceğini ve yaz havasının pandemik büyümeyi kayda değer ölçüde sınırlamayacağını gösteriyor” ifadelerine yer veriliyor.


14:45 | Fenerbahçe: Test sonuçları negatif çıktı, antrenmanlar başlıyor

Fenerbahçe Kulübü, futbol takımına yapılan Corona virüsü testlerinin sonuçlarını açıkladı.

Sarı-lacivertli kulübün açıklamasında “Futbol A Takımımızın oyuncularına, teknik ve idari heyetine ve Samandıra Can Bartu Tesislerimizde görev yapan personelimize yapılan Kovid-19 PCR testinde tüm sonuçlar negatif çıkmıştır” denildi.

Açıklamada ayrıca, “Takımımız küçük gruplar halinde çarşamba, perşembe ve cuma günü Samandıra Can Bartu Tesislerimizde çalışmalarını sürdürecektir” ifadelerine yer verildi.


14:10 | Bilim Kurulu üyesi Özlü’ye göre ‘kontrollü sosyal yaşam’ın 5 kuralı

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda “kontrollü sosyal yaşam” ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Özlü’ye göre ‘kontrollü sosyal yaşam’ın 5 kuralı şöyle:

  • Zorunlu değilse evden çıkma.
  • Dışarıya çıktığında kapalı, havasız, kalabalık ortamlardan uzak dur; tenhada, açık havada kal.
  • Her koşulda diğer insanlarla sosyal mesafeni koru.
  • Toplumda maskeni usulüne uygun şekilde tak.
  • El hijyenine dikkat et.

Bilim Kurulu üyesi, “Bu 5 kurala dikkat ederek işimize, gücümüze dönebilir; hayatımızı normale getirebilir ve bunu yaparken de ikinci bir atağa neden olmayız. Hayatımızı virüsten geri almanın şu anda tek yolu bu” diye ekledi.


14:00 | Covid-19’u atlatan Rusya Başbakanı Mişustin görevine döndü

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, tedavi sürecinin ardından görevine döndü.

Mişustin’e 30 Nisan’da Covid-19 tanısı konulmuştu.

Mihail Mişustin’in görevlerini geçici olarak yardımcısı Andrey Belousov yürütüyordu.


13:15 | “Çin’de geliştirilen ilaç başarılı, aşıya ihtiyacı ortadan kaldırabilir”

Çin’de bilim insanlarının geliştirdikleri ilacın Corona virüsü salgınını durdurabilecek düzeyde başarı gösterdiği açıklandı.

Pekin Üniversitesi’nde yapılan çalışma kapsamında geliştirilen ilacın hastaların iyileşme dönemini kısalttığı belirtildi.

Uzmanlar söz konusu ilacın aşının bulunmasına gerek kalmadan salgının önüne geçebileceği iddiasında.

Araştırmayı yapan ekip adına AFP’ye konuşan Sunney Xie, geliştirilen ilacın hayvanlar üzerinde yapılan testlerden geçer not aldığını açıkladı. Henüz insanlı deney aşamasına geçmeyen ilacın 2020’nin sonlarına doğru kullanıma hazır olacağı belirtiliyor.


13:08 | İçişleri Bakanlığı’ndan seyahat kısıtlaması ile ilgili yeni genelge

İçişleri Bakanlığı, 81 ilin valiliğine, 15 ile yönelik seyahat kısıtlamasının uzatıldığına ilişkin ek genelge gönderdi.

Genelgeye göre, 14 büyükşehir ile Zonguldak’a kara, hava ve deniz yolu ile giriş ve çıkışın durdurulmasına ilişkin karar 15 gün daha uygulanacak.

3 Haziran’a kadar sürecek seyahat kısıtlamasına uymayanlara idari para cezası verileceği belirtildi.

Seyahat kısıtlaması uygulanan 15 il şöyle: Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Antep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak.


12:43 | Brezilya’da 674 kişi daha yaşamını yitirdi

Güney Amerika’da salgından en çok etkilenen ülke olan Brezilya’da Covid-19 kaynaklı ölümler hızla artıyor.

Brezilya Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, ülkede 674 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle toplam can kaybı 16 bin 792’ye yükseldi.

Ülkedeki vaka sayısı da 13 bin 140 artarak 254 bin 220’ye ulaştı.


11:50 | AKP’li Şemdinli Belediyesi’nden yardım standına müdahale

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından Corona virüsü salgını kapsamında ihtiyacı olanlar için başlatılan “İmkanı olan bıraksın, ihtiyacı olan alsın” kampanyası, AKP’li Şemdinli Belediyesi tarafından engelleniyor.

Kampanya kapsamında açılan standa belediye tarafından müdahale edildiği bildirildi.

Tepkiler üzerine açıklama yapan Şemdinli Belediyesi, standın 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanununun 7’nci maddesine aykırı olduğu gerekçesiyle müdahale edildiğini savundu.

Açıklamada, “Söz konusu madde gereğince ilgili mercilerden izin alınarak yardım toplanacağı bilinmektedir. Ancak kurulan standın kanuna aykırı olduğundan dolayı, belediyemiz zabıta amirliğince kanunlar çerçevesinde söz konusu kurulan stant kaldırılmıştır” denildi.

Engellemelere ilişkin Yüksekova Haber’e konuşan Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Tekin, “Belediye yardım kampanyası için izin almadığımız yönünde bir açıklama yapmış. Kampanya öncesi gerek kaymakamlık gerekse de belediyeye bilgi verdikten sonra başladık” dedi.


10:45 | Rusya’da vaka sayısı 300 bine dayandı

Fotoğraf: Reuters

ABD’nin ardından en çok Corona virüsü vakasının görüldüğü Rusya’da, son 24 saatte 9 bin 263 yeni vaka tespit edildi.

Böylece ülke genelinde toplam vaka sayısı 299 bin 941’e yükseldi.

Rusya’da aynı zaman diliminde Covid-19 kaynaklı 115 ölüm kaydedildi. Toplam can kaybı sayısı da 2 bin 837’ye çıktı.


10:38 | Bursa İŞKUR’da dokuz personelin ‘Corona’ testi pozitif çıktı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde İŞKUR Müdürlüğü’nde çalışan dokuz kişinin Corona virüsü test sonuçları pozitif çıktı.

İHA’nın haberine göre bunun üzerine kurum müdürüyle birlikte 27 kişi evlerinde karantinaya alındı.

Evlerinde tedavileri devam eden personelin durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Sokağa çıkma kısıtlamasının sonra ermesiyle kurum geçici olarak hizmet veremeyecek.


10:15 | Dünya Tabipler Birliği Başkanı: Sınırlar açılırsa daha sert geçecek ikinci bir dalga gelir

Avrupa’da yaz tatili yaklaşırken sınırların yeniden açılması gündemde.

Dünya Tabipler Birliği Başkanı Frank Ulrich Montgomery ise sınırların kapalı kalması gerektiğini, aksi halde ikinci bir ‘Corona’ dalgasının yaşanabileceğini söyledi.

Montgomery, olası bir ikinci dalganın da insanların birincide olduğu kadar dikkatli olmayacakları için daha sert geçeceği öngörüsünde bulundu.


10:08 | Trump’tan DSÖ’ye 30 gün mühlet

ABD Başkanı Donald Trump, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus’a gönderdiği mektubu Twitter üzerinden paylaştı.

Trump, 30 gün içinde esaslı reformlar yapmaması ve Çin’den bağımsız olduğunu kanıtlamaması halinde ABD’nin DSÖ’ye sağladığı fonları “kalıcı olarak” donduracağını açıkladı.

DSÖ’yü “Çin’in kuklası” olmakla suçlayan Trump, örgütün Çin’in salgın konusundaki şeffaflığını “şüphe yaratacak derecede övdüğünü” de savundu.


09:57 | Kocaeli’de de maske zorunlu

Kocaeli’de İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla il genelinde maske kullanımı zorunlu hale getirildi.

Kocaeli Valiliği’nden yapılan açıklamada ‘açık alanlar da dahil olmak üzere tüm vatandaşlar için maske kullanımının yeni bir karar alınıncaya kadar zorunlu olmasına karar verildiği’ duyuruldu.

Böylece maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu il sayısı 28 oldu: Urfa, Adıyaman, Afyon, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla, Uşak, Rize, Karabük, Kayseri, Sakarya, Siirt, Dersim, Kırıkkale, Kırklareli, Isparta, Burdur, Konya, Maraş, Antep, Gümüşhane, Bolu, Amasya, Kocaeli.


09:40 | “Virüse yakalanan tutukluya sadece grip ilacı verildi” iddiası

Silivri 7 No’lu L Tipi Cezaevi’nde Corona virüsü testi pozitif çıkan tutuklulardan Yasin Solmaz’ın babası Ekrem Solmaz, oğluna grip ilacı verildiğini ve koğuşa gönderildiğini öne sürdü.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 8 Mayıs’ta yaptığı yazılı açıklamada Silivri 7 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde 44 tutuklu ve hükümlünün Corona virüsü testinin pozitif çıktığını açıklamıştı.

Açıklamada, herhangi bir semptom göstermeyen 40 tutuklu ve hükümlünün tedavi ve takibinin, cezaevi kurumunda belirlenen izolasyon alanında doktor gözetiminde yapıldığı belirtilmişti.


09:14 | Prof. Dr. Taşbakan: Spor yaparken maske kullanılması ciddi hayati risk taşıyor

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sezai Taşbakan, Corona virüsü salgını dolayısıyla özellikle açık alanda spor yapan insanların maske takmasının sağlık açısından tehlikeli olduğunu söyledi.

DHA’ya konuşan Taşbakan, “N95 tipi maskeler, nefes alıp verirken nefese bir miktar engel oluyor. Uzun süre takıldığı zaman kanda karbondioksit dediğimiz zararlı bir gazın birikmesi söz konusu. Bu zararlı gazda; hayati tehlikenin ortaya çıkmasını sağlayarak, ölüme kadar neden olabilecek kanda yükselmelere sebep olabilir. Baygınlık, ani ölüm gibi sonuçların yaşanmasına neden olur” dedi.

Prof. Dr. Taşbakan, “Özellikle spor yapan insanlarda bu maskelerin kullanılması ciddi hayati risk taşır” diye ekledi.


08:45 | Irak Kürdistan Bölgesi’nde bayramda sokağa çıkma yasağı uygulanacak

Irak Kürdistan Bölgesi’nde Ramazan Bayramı’nda üç gün boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, sokağa çıkma yasağının bayramın ilk günü başlayacağı ve daha önce vatandaşların zorunlu ihtiyaçları için işyerlerini açmasına izin verilen fırın, market ve diğer yerlerin de yeni karar kapsamında kapalı olacağı belirtildi.

Sokağa çıkma yasağı süresince, sadece kolluk kuvvetleri ve sağlık çalışanlarının araçları ile ambulansların trafiğe çıkmasına izin verilecek.

Irak Kürdistan Bölgesi’nde Covid-19 tedbirleri kapsamında 14 Mart’ta uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağı 11 Mayıs’ta sona ermişti.


08:30 | Bayramda 81 ilin tamamında kısıtlama uygulanacak

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, arife ve Ramazan Bayramı’nda 81 il genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu.

Erdoğan, “23, 24, 25, 26 Mayıs tarihlerinde 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır” dedi.

65 yaş ve üstündeki kişilerin bayramın ilk günü olan 24 Mayıs Pazar günü saat 14.00-20.00 arasında sokağa çıkabileceğini de belirten Erdoğan, “Bu hafta çarşamba ve cuma günleri gençlerimizle ilgili esnetme uygulaması yine devam edecektir. 15 ilimiz için geçerli olan şehirlerarası seyahat kısıtlaması, 15 gün süreyle uzatılmıştır” diye ekledi.


08:24 | 15 ilde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması bu gece sona eriyor

16 Mayıs’tan itibaren 14’ü büyükşehir statüsündeki 15 kentte uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması bu gece yarısı sona erecek.

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı 15 il şöyle: Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Antep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak.

Türkiye’de Corona virüsü nedeniyle dün 31 kişinin daha hayatını kaybettiği açıklandı. Salgında toplam can kaybı 4 bin 171’e çıktı. Toplam vaka sayısının 150 bin 593’e yükseldiği bildirildi.

Previous post
"Altı tutuklu kadın yedikleri yemekten zehirlendi"
Next post
Amphan Fırtınası: İki ülkede milyonlarca insan tahliye ediliyor