Ana SayfaCezaevleriCezaevlerinde ‘Corona’: Silivri’de bir tutuklu hayatını kaybetti, 82 vaka var

Cezaevlerinde ‘Corona’: Silivri’de bir tutuklu hayatını kaybetti, 82 vaka var

HABER MERKEZİ – Silivri Cezaevi’ndeki bir hükümlü ‘Corona’ nedeniyle hayatını kaybetti. Bakırköy Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada cezaevinde toplam 82 hükümlü ve tutukluda virüs tespit edildiği duyuruldu.

Bakırköy Başsavcılığı, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları’ndaki bir hükümlünün, dün Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Savcılığın açıklamasında, hayatını kaybeden hükümlünün tüberküloz, verem gibi kronik akciğer hastalıkları bulunduğu ve 7 Mayıs’ta sağlık kurumuna sevk edildiği belirtildi.

Açıklamada 7 Mayıs günü tutuklunun Covid-19 testinin negatif olduğunun anlaşıldığı ancak tedavi sürecinde pozitife döndüğü, hastanede yoğun bakımdaki tedavisi devam ettiği sırada ise 21 Mayıs’ta hayatını kaybettiği ifade edildi.

82 tutukluda virüs tespit edildi

Savcılığın açıklamasına göre virüs tespit edilen hükümlü ve tutuklu sayısı şu anda Silivri 7 Nolu L Tipi Cezaevi’nde 47, Silivri 8 Nolu L Tipi Cezaevi’nde ise 35 olmak üzere toplamda 82.

Açıklamada bu konuya dair, “Tedavi süreci devam eden 82 tutuklu/hükümlünün genel sağlık durumları iyidir” bilgilendirmesi yapıldı.

Açıklamaya göre “bu kişilerden hiçbir semptom göstermeyen 72 tutuklu/hükümlü doktor kontrolünde kendilerine ayrılan izole bir bölümde, 10’u da sağlık kurumlarında tedavi edilmekte” ve “aileleri, tedavi süreçleri hakkında bilgilendirilmekte.”

Silivri Cezaevi’nde resmi olarak ilk ‘Corona’ vakaları Mayıs başında kamuoyuna duyurulmuştu. 8 Mayıs’ta 44 tutuklu ve hükümlünün testlerinin pozitif çıktığı açıklanmıştı.

Son açıklamaya göre, bu tarihten iki hafta sonra sayının neredeyse ikiye katlandığı anlaşılıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tepki ve tartışmaların ardından RTÜK'ten Ülke TV'ye ceza
Sonraki Haber
Cezaevleri: Hasta tutuklu Gemgin Durak kalp krizi geçirdi