Ana SayfaCezaevleriCezaevlerindeki görüşler 30 Mayıs’a kadar ertelendi

Cezaevlerindeki görüşler 30 Mayıs’a kadar ertelendi

HABER MERKEZİ – Adalet Bakanlığı, cezaevlerinde “Corona tedbirleri”nin süresinin uzatıldığını duyurdu. Böylece cezaevlerindeki avukat ziyareti dahil bütün görüşler 30 Mayıs’a kadar ertelendi.

Adalet Bakanlığı, Covid-19 salgını nedeniyle cezaevlerine ilişkin alınan tedbirlerin süresini 30 Mayıs’a kadar uzattı.

Buna göre açık ve kapalı cezaevlerindeki avukat ziyareti dahil bütün görüşler, açık cezaevlerinde kalanların özel izin hakları, hastalık ve güvenlik durumları dışında bir cezaevinden başka kuruma yapılan nakiller, hükümlülerin kurum dışı çalışma, lokanta, sosyal tesis, dış kantin gibi iş yurdu faaliyetleri 30 Mayıs’a kadar ertelendi.

Ayrıca birden fazla koğuşla birlikte yapılan faaliyetlerin, cezaevlerindeki ve çocuk eğitim evlerindeki aile görüşme odalarının kullanımının, cezaevlerinde anneleriyle birlikte kalan 0-6 yaş grubunun, dışarıdaki ebeveynleri ya da yakınlarına teslim edilmesi uygulamasının ertelenmesine ilişkin süre de aynı tarihe kadar uzatıldı.

Bakanlığın aldığı tedbirler çerçevesinde tutuklu ve hükümlü yakınları zorunlu durumlarda ziyaretlerini başsavcılık kararıyla yapabilecek. Avukatlar da ‘zorunlu durumlarda’ maske ve eldiven takarak kapalı görüş yapabilecek.

Öte yandan Adalet Bakanlığı’nın aldığı karar kapsamında, cezaevlerine yeni giriş yapacak tutuklu ve hükümlülere muayeneleri sırasında Corona virüsü testi uygulanacak.

Bu kişiler 14 gün süreyle tek kişilik odalarda kalacak ve sağlık kontrolünden geçirilecek. Bu sürenin sonunda tekrar numune alınarak test gerçekleştirilecek. Test sonucu pozitif çıkanların hastaneye sevk edileceği belirtildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
YKS'nin ertelenmesini istediler: "Öğrenciye pandemi yok mu?"
Sonraki Haber
Arjen Arî Şiir Ödülü Suat Baran'a