Ana SayfaGüncelChristopher Nolan imzalı ‘Tenet’ hakkında neler biliyoruz?

Christopher Nolan imzalı ‘Tenet’ hakkında neler biliyoruz?

HABER MERKEZİ – Christopher Nolan’ın yönetmen koltuğunda oturduğu, John David Washington ve Robert Pattinson’ın başrollerini üstlendiği “Tenet” adlı filmden yeni fragman yayınlandı.

Christopher Nolan’ın yeni filmi “Tenet”, 2020’nin merakla beklenen filmlerinden biri.

Memento, Inception, Interstellar, Dunkirk ve The Dark Knight üçlemesi gibi filmlerin yönetmeni Nolan’ın bugüne kadar çektiği en büyük bütçeli filmlerden biri olan “Tenet”in başrollerinde John David Washington ile Robert Pattinson yer alıyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Washington ve Pattinson’a Elizabeth Debicki, Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh, Michael Caine Clémence Poésy, Dimple Kapadia gibi isimler eşlik ediyor.

Hakkında bilinenlerin oldukça kısıtlı olan filmin 17 Temmuz’da vizyona girmesi planlanıyordu. Ancak Covid-19 salgını yüzünden filmin bu tarihte vizyona girme olasılığı oldukça düşük.

2019’un Aralık ayında yayınlanan fragmanın aksine bu fragmanda gösterim tarihi olarak 17 Temmuz’un yer almaması da bu durumu destekliyor.

Vizyon tarihi henüz netleşmeyen filmden yayınlanan yeni fragmanı aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

‘Gizemli’ film hakkında bilinenler

Tenet İngilizce’de öğreti, prensip, dogma, inanç ve ilke gibi anlamlara geliyor.

Filmin dağıtımcısı Warner Bros, filmin uluslararası casusluk dünyasında geçen bir macera filmi olduğunu açıkladı.

İlk fragman zaman akışında yaşanan kırılmaların ve fizik kurallarının anlamını yitirdiği aksiyon sahnelerinin de filmin bir parçası olacağını gösteriyor.

Filmin yaratım sürecine ışık tutan “The Secrets of Tenet: Inside Christopher Nolan’s Quantum Cold War” kitabı ise bunun bir “kuantum soğuk savaş filmi” olacağını açığa çıkardı.

Filmde zamanın geriye doğru işlemesiyle ilgili bir hikayenin anlatıldığı belirtiliyor.


Karınca, FilmLoverss, BBC Türkçe
Previous post
CHP'li Ağbaba: Adalet gelmezse hiçbir bayram ağız tadıyla kutlanamayacak
Next post
Gazeteci Rojhat Doğru tutuklandı