Ana SayfaÇalışma YaşamıÇiftçiler Günü’nde çağrı: Tarımda dışa bağımlılık sona erdirilmeli

Çiftçiler Günü’nde çağrı: Tarımda dışa bağımlılık sona erdirilmeli

HABER MERKEZİ – CHP Milletvekili Bedri Serter, Tarım ve Orman Bakanı Berkir Pakdemirli’ye çağrı yaparak, ulusal tarım politikalarının gözden geçirilmesi, tarımda dışa bağımlılığın sona erdirilmesi gerektiğini söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Çiftçiler Günü’nü kutlayan Serter, salgın döneminde insanların temel ihtiyaçlarının gıda olduğunu ve bu gıdayı sağlama noktasında çiftçilere, ziraatçilere çok önemli görevler düştüğünü söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Berkir Pakdemirli’nin salgın sürecinde yaptığı açıklamaları hatırlatan Serter, “Bakandan sözlerini tutmasını, memleketimizin verimli toraklarının ekilmesini, toprakları eken çiftçilerin ürünlerine sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.

Ulusal tarım politikaları geliştirmesi çağrısını yineleyen CHP’li vekil, Corona virüsünün her bir toplumun en önemli “silahının” ulusal tarımı olduğunu gösterdiğini belirtti.

Serter, “Bu nedenle, ulusal tarım politikalarının gözden geçirilmesi, tarımda dışa bağımlılığın sona erdirilmesi gerekmektedir, büyük zorluklarla, yaz kış demeden ülkemizin topraklarını ekip biçen çiftçilerimizin mağduriyetleri giderilmelidir” diye konuştu.

18 yıllık iktidarı döneminde AKP’nin yanlış tarım politikaları nedeniyle pek çok tarım ürününü yurtdışından ithal edildiğine dikkat çeken CHP’li vekil, son günlerde, ‘patates cenneti’ olan Niğde’ye bile Mısır’dan ithal patates getirildiğini açıkladı.

Serter ayrıca şu bilgileri paylaştı: “2019 sonu itibariyle Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı 2 milyon 264 bin çiftçimiz bulunmaktadır, bu sayının 2003 yılında 2.8 milyon olduğu kayıtlarla sabittir. Bu da bize, 16 yıl içinde 600 binden fazla çiftçimizin çiftçilik yapamadıklarını, topraklarını ekip biçmekten vazgeçtiklerini göstermektedir.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Türk-İş, Hak-İş ve TİSK: Kısa Çalışma Ödeneği 2020 sonuna kadar uzatılsın
Sonraki Haber
'İntihar değil cinayet': Ceylan Akpolat'ın boynunda 3 ayrı ip ve darp izi var