Ana SayfaGüncelCizre’de HDP binası maskeli bir kişi tarafından kundaklandı

Cizre’de HDP binası maskeli bir kişi tarafından kundaklandı

HABER MERKEZİ – HDP Cizre İlçe Örgütü’nün bulunduğu binanın kapısı, gece saatlerinde yüzü maskeli bir kişi tarafından ateşe verildi. HDP, parti binasını kundaklayan kişinin yakalanması için suç duyurusunda bulundu.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, HDP İlçe Örgütü’nün bulunduğu binanın kapısı dün gece saatlerinde kimliği belirsiz bir kişi tarafından ateşe verildi. Söz konusu durum kameralara da yansıdı.

MA’nın haberine göre, kamera görüntülerinde, saat 00.54’te beyaz renkli bir aracın parti binası önünden 100 metre ilerideki ara sokağa hareket ettiği görülüyor.

Sonrasında duran araçtan inen yüzü maskeli bir şahsın, parti binasına yöneldiği ve elindeki pet şişeyle parti binası kapısını ateşe verdiği anlaşılıyor.

Üzerinde kurşun geçirmez olduğu değerlendirilen yelek olan kişi, kapıyı ateşe verdikten sonra ise elini kolunu sallayarak olay yerinden ayrılıyor.

Ajansın aktardığına göre, söz konusu olayın yaşandığı yer 24 saat boyunca polisler tarafından MOBESE kameraları ile gözlemleniyor.

HDP’li vekil görüntüleri paylaştı

Olaya ait görüntüleri Twitter hesabı üzerinden paylaşan HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, “Bu alçakça saldırıyı yapan ve yaptıran her kimse hesapsız kalmayacak” dedi.

Suç duyurusu

Öte yandan HDP, Cizre İlçe Örgütü binasına yapılan kundaklamanın ardından Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu.

Aralarında Milletvekilleri Hüseyin Kaçmaz ve Nuran İmir ile HDP Cizre İlçe Eşbaşkanları Üzeyir Kılınç ve Güler Tunç’un olduğu HDP’liler, yaptıkları suç duyurusunun ardından adliyeden ayrıldı.

Ayrıca suç duyurusunda 9 Şubat tarihindeki arşiv odasındaki yangın, 16 Mart’ı 17 Mart’a bağlayan gecede meydana gelen camların kırılması ve not tehditli mektup hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.

Yapılanların sistematik bir saldırı olduğunu belirten HDP, olayların tümünün birlikte değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.




Önceki Haber
Ilısu Barajı'nda bir çocuk boğularak yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Manisa'da kadın cinayeti: Gülnur Kocabaş öldürüldü