Ana SayfaToplumsal Cinsiyet‘Corona’ günlerinde “Kadınlar için Şiddetten Korunma Kılavuzu”

‘Corona’ günlerinde “Kadınlar için Şiddetten Korunma Kılavuzu”

HABER MERKEZİ – Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri, salgın günlerinde artan erkek şiddetine ilişkin ‘Kadınlar için Şiddetten Korunma Kılavuzu’ hazırladı. Kılavuzun tanıtıldığı videoda Tilbe Saran’dan Ceylan Ertem’e pek çok sanatçı yer aldı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri, Corona virüsü salgını günlerinde uygulanan karantina ile birlikte artan erkek şiddetine karşı, kadınların neler yapabileceğini aktaran bir kılavuz hazırladı.

‘Kadınlar İçin Şiddetten Korunma Kılavuzu’nda kadın haklarına ilişkin yasalar ve kadınların şiddete maruz bırakıldıklarında yardım alabilecekleri telefon numaraları da yer aldı.

Kılavuz, sosyal medya üzerinden yayınlanan bir video ile duyuruldu.

Sanatçı Deniz Çakır, Ceylan Ertem, Meltem Yılmazkaya, Şevval Sam, Gülben Ergen, İpek Erdem, Tilbe Saran ve Ece Uslu’nun yer aldığı videoda, kadınların şiddetin karşısında ne yapabilecekleri ve hakları anlatıldı.

Platformun Genel Temsilcisi Gülsüm Kav ve Genel Sekreteri Fidan Ataselim’in de yer aldığı videoda, kadınların en çok evlerinde şiddete uğradığı, virüs dönemi gibi ‘evde kal’ çağrılarının yapıldığı bu günlerde de kadına yönelik şiddet tehlikesinin arttığı ifade edildi.

Kadınlara şiddet karşısında “Asla yalnız yürümeyeceksin” mesajı verilen video şöyle:


Kılavuza BURADAN ulaşabilirsiniz.
Previous post
Canlı Blog | Türkiye ve dünyada salgına dair son gelişmeler
Next post
Savaşın ardındaki hayatlar bu evde, sonraki proje 'Çocuk Köyü'