Ana SayfaGüncelDarp edilerek gözaltına alınan HDP’liler serbest

Darp edilerek gözaltına alınan HDP’liler serbest

HABER MERKEZİ – Ankara’da kayyum protestosunda gözaltına alınan HDP’liler serbest bırakıldı. Polis tarafından darp edilen il eşbaşkanı Vezir Coşkun Parlak’ın başına beş dikiş atıldı.

HDP Ankara İl Örgütü’nün dün belediyelere kayyum atanmasına karşı yaptığı açıklamasına polis, “valilik izni olmadığı” gerekçesiyle müdahale etmiş ve çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı.

Gözaltına alınan ve aralarında HDP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Veli Saçılık, HDP Parti Meclisi üyesi ve avukat Alişan Şahin ile HDP Hakkari eski Milletvekili Nihat Akdoğan’ın da bulunduğu dokuz kişi akşam saatlerinde ifadelerinin ardından doktor muayenesine götürüldü.

“Gösteri ve Yürüyüş Kanuna Muhalefet” ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan HDP’liler buradaki işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Gözaltına alınanlar arasında bulunan HDP İl Eşbaşkanı Vezir Coşkun Parlak’ın polis müdahalesi sırasında aldığı darbeler nedeniyle başının yarıldığı ve beş dikiş atıldığı, diğer HDP’lilerin de vücutlarının çeşitli yerlerinde morluklar oluştuğu belirtildi.

Darp raporu alan partililer polisler hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Previous post
Kadınlardan cinsel istismar affına karşı mor zincir eylemi
Next post
Salgının başından bu yana bir günde görülen en yüksek vaka