Ana SayfaCezaevleri‘Dayanacak gücüm kalmadı’ diyen hasta tutuklu Kaya hastaneye kaldırıldı

‘Dayanacak gücüm kalmadı’ diyen hasta tutuklu Kaya hastaneye kaldırıldı

HABER MERKEZİ – Ailesiyle yaptığı son görüşmede “Artık dayanacak gücüm kalmadı” diyen ağır hasta tutuklu Sabri Kaya’nın, Adana Şehir Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındığı bildirildi.

Osmaniye 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan ağır hasta tutuklu Sabri Kaya, haftalık telefon görüşmesinde ailesini arayarak durumuna dair bilgi verdi.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Kaya’nın kızı Dilan Kaya, babasının, “Artık dayanacak gücüm kalmadı. Ben öleceğim” dediğini aktardı.

Dilan Kaya, “Babamın durumu çok kötü. Her an ölebilir. Bizi arayıp, öyle deyince aile olarak yıkıldık. Osmaniye Cezaevi’ne gittik. Cezaevi idaresiyle görüşme talebiyle gittik. Ama müdür bizle görüşmedi. Babam ölmesin. Bizi babasız bırakmayın. Serbest bırakın. Ölmesin” dedi.

‘Dayanacak gücüm kalmadı’ diyen Kaya’nın durumunun ağırlaşması üzerine ise Adana Şehir Hastanesi mahkum koğuşunda tedavi altına alındığı öğrenildi.

Kaya’nın avukatı İnsan Hakları Derneği Merkez Hapishane Komisyonu Sözcüsü İlhan Öngör, müvekkilinin hastaneye kaldırılmasına ilişkin şu açıklamada bulundu:

“Bu konuda Anayasa Mahkemesi’ne tedbir talebi olarak başvuruda bulunduk. Ayrıca Osmaniye Savcılığı, Osmaniye Devlet Hastanesi ve Osmaniye Cezaevi idaresiyle görüşmeler yaptık. Görüşme neticesinde müvekkilimin Adana Şehir Hastanesi’ne sevk yapılmıştır. Bu sürecin takipçisiyiz. “

Ne olmuştu?

Kalbi yüzde 25 oranında çalışan Sabri Kaya, iki kez kalp ameliyatı olurken, vücudunda protez kalp kapakçığı var.

Kaya’nın, kalp yetmezliği, ritim bozukluğu, şeker, midede gastritten ve ülserden kaynaklanan yaralar, astım, bronşit, kolesterol, tansiyon, kemik erimesi ve alzheimer gibi rahatsızlıkları da mevcut.

Sabri Kaya, 25 Mart’ta geçirdiği kalp krizi ve beyin kanaması sonucu Osmaniye Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

10 gün burada tedavi gören Kaya, 2 Nisan’da tekrardan cezaevine götürülmüştü.

Kaya, durumunun ağırlaşması sonucu 9 Nisan’da yeniden Osmaniye Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp, yoğun bakıma alınmıştı.

11 Nisan’da cezaevine geri götürülen Sabri Kaya, aynı gün durumunun kötüleşmesi üzerine tekrardan Osmaniye Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

Kaya 21 Nisan’da yeniden Osmaniye 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldüğü bildirilmişti.

Kaya’nın infazının ertelenmesi için yapılan başvuruya ise henüz yanıt verilmedi.

Previous post
İstanbul ve Ankara’da anma: ‘Denizlere sözümüz devrim olacak’
Next post
Cezaevindeki baskıya karşı altı tutuklu ölüm orucunda