Ana SayfaGüncelDevran Dinç’in ölümü: Güvenlik kameraları incelendi mi?

Devran Dinç’in ölümü: Güvenlik kameraları incelendi mi?

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Remziye Tosun, Devran Dinç’in cesedinin bulunduğu noktadaki güvenlik kameralarının incelenip incelenmediği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, eczaneden ilaç almak için çıktığı 30 Nisan’dan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 21 yaşındaki Devran Dinç’in cansız bedeni 4 Mayıs’ta Urfakapı ve Çiftkapı arasındaki bir yerde bulunmuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, Dinç’in ölümüne ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması talebiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Dinç ailesinin aktarımlarına yer verilen önergede, “Sokağa çıkma yasaklarından sonra her yerin her an güvenlik kameralarıyla gözetlendiği Diyarbakır’da 21 yaşındaki bir gencin cansız bedeni, boğazı ve vücudunun çeşitli yerleri morarmış bir şekilde bulunduğu” hatırlatıldı.

HDP’li Tosun, İçişleri Bakanı Soylu’ya, Dinç’in kim veya kimler tarafından öldürüldüğüne ilişkin bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu.

Önergedeki diğer sorular ise şöyle sıralandı:

  • Sokağa çıkma yasaklarından sonra neredeyse herkesin her anının kayıt altına alındığı Diyarbakır’da ortadan kaybolan Devran Dinç’in 4 gün boyunca bulunmamasının izahı nedir?
  • Devran Dinç’in cansız bedeninin bulunduğu yerde güvenlik kamerası kayıtları incelenmiş midir?
  • Cansız bedeni polis kontrol noktasına 10 metre mesafede bulunan Devran Dinç’in boğazında ve vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar olduğu tespit edilmiştir. Böylesi bir cinayetin polis kontrol noktasına bu kadar yakın olmasına rağmen polisler tarafından 4 gün boyunca fark edilmemesinin izahı nedir?

Sur’da cesedi bulunan Devran Dinç’in ölümü: Ne oldu, aile ne diyor?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İbrahim Gökçek engellemelere rağmen toprağa verildi
Sonraki Haber
Brezilya'dan Fransa'ya: Salgında son durum ne?