Ana SayfaDünyaDSÖ tahmini: Afrika’da nüfusun dörtte birine ‘Corona’ bulaşabilir

DSÖ tahmini: Afrika’da nüfusun dörtte birine ‘Corona’ bulaşabilir

HABER MERKEZİ – DSÖ’nün yayımladığı modele göre, Afrika ülkelerindeki yaklaşık bir milyarlık nüfusun yüzde 22’si salgının başlamasından sonraki bir yıl içinde virüsü kapabilecek. Ancak ağır vaka sayısı ve ölümlerin daha düşük olacağı tahmin ediliyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) öngörüsüne göre 47 Afrika ülkesindeki yaklaşık bir milyarlık nüfusun dörtte birine gelecek yıl içinde Corona virüsü bulaşabilir.

Ancak ağır vaka sayısının ve ölümlerin ABD ile Avrupa’ya kıyasla daha az olacağı öngörülüyor.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre DSÖ’nün Afrika’dan sorumlu biriminin yayımladığı modelde, virüsün bulaşma oranının dünyanın geri kalanına kıyasla daha düşük, bulaşma hızının da daha yavaş olabileceği ifade ediliyor.

Modeli hazırlayan araştırmacılar kıtadaki genç nüfusun diğer ülkelere daha fazla olmasının virüsün bulaşma oranlarını düşük tutan sebepler arasında olduğunu söylüyor.

Ayrıca, ABD ve diğer ülkelere kıyasla obezite oranlarının Afrika’da daha düşük olması da salgının yayılma hızı ve oranını düşük tutan etkenler arasında.

Guardian’a konuşan veri analisti Humphrey Karamagi, “En büyük faktör yaş. Ayrıca obez olanların sayısı her ne kadar artış gösterse de yine de burada çok az. ABD’deki seviyelerle kıyaslanamaz” diyor.

Söz konusu modelde, kıta genelinde ölümlerin de 190 bine çıkabileceği ifade ediliyor.

Araştırmacılar, hastaneye yatırılanların ve bakıma muhtaç olanların sayısının artmasının ise sağlık hizmetleri üzerinde büyük baskı oluşturabileceği uyarısında bulunuyor.

Son verilere göre şu ana kadar Afrika kıtasında 72 binin üzerinde Corona virüsü vakası kayıtlara geçti.

25 binden fazla kişi Covid-19’u atlatırken, 2 bin 400 civarı insan salgında hayatını kaybetti.

Previous post
HDP ve DTK'den Kürt Dil Bayramı’na ilişkin mesajlar
Next post
ABD'nin Nevada eyaletinde 6.4 büyüklüğünde deprem