Ana SayfaÇalışma YaşamıDTK’den 1 Mayıs mesajı: Sosyalizmde ısrar insan olmakta ısrardır

DTK’den 1 Mayıs mesajı: Sosyalizmde ısrar insan olmakta ısrardır

HABER MERKEZİ – 1 Mayıs mesajı paylaşan DTK, “Sosyalizmde ısrar insan olmakta ısrardır” dedi, enternasyonal dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne ilişkin bir mesaj yayınladı.

1 Mayıs’ı ‘enternasyonalin vazgeçilmez devrimci ve dayanışmacı ruhu ile kutladığını’ ifade eden DTK, ilk çağlarda Mezopotamya’da söylenen bir sözü hatırlattı: “İnek sağanın, toprak sürenindir!”

Açıklamada ‘çözümün’ hem Mezopotamya hem başka coğrafyalarda sömürgeleştirmeyen yeni bir üretim ve yeşil bir dünyada olduğu belirtildi.

İşçilerin, emekçilerin, kadınların, ekolojistlerin ve ezilen halkların farklılıklarını ve özgünlüklerini koruyarak birleşebilecekleri enternasyonal dayanışmanın önemine vurgu yapıldı.

Eşit ve özgür bir yaşamı inşa etmek için demokratik ve sosyalist toplum iddiasından vazgeçilmediğinin belirtildiği açıklamada, “Çünkü ‘Sosyalizmde ısrar insan olmakta ısrardır’” ifadesi kullanıldı.

Açıklama, “Dünyayı dayanışma kurtaracak!  Yaşasın işçilerin, emekçilerin, kadınların ve halkların dayanışması!” sözleriyle sürerken, beş dilde “Yaşasın 1 Mayıs” denildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rapor: Salgın 2 yıl devam edebilir, sonbaharda daha büyük ikinci bir dalga gelebilir
Sonraki Haber
RTÜK istedi, Netflix dizinin bir bölümünü yayından kaldırdı