Ana SayfaÇalışma YaşamıDünyada en az 90 bin sağlık çalışanı Covid-19’a yakalandı

Dünyada en az 90 bin sağlık çalışanı Covid-19’a yakalandı

HABER MERKEZİ – Uluslararası Hemşireler Konseyi, Covid-19 salgını süresince en az 90 bin sağlık çalışanının virüse yakalandığını duyurdu. Gerçek sayının bunun iki katı olabileceğini belirten konsey, şu ana kadar 260 hemşirenin de hayatını kaybettiğini açıkladı.

Dünya genelinde en az 90 bin sağlık çalışanın Covid-19 salgını sırasında enfekte olduğu açıklandı.

Cenevre merkezli Uluslararası Hemşirelik Konseyi’nden (ICN) yapılan açıklamada dünya genelinde 23 bin enfekte sağlık çalışanı sayısı kısa süre içerisinde 90 bini geçti.

Salgında şimdiye kadar 260 hemşire de hayatını kaybetti. ICN, bir ay önce hayatını hemşire sayısını 100 olarak açıklamıştı.

Ancak bu konuda tam sayı bilinmiyor. Bundan dolayı konsey, hükümetlere daha titiz şekilde kayıtlar tutulması konusunda çağrı yaptı.

ICN Direktörü Howard Catton da bu duruma dikkat çekerek, dünyadaki her ülkenin bu konuda şeffaf olmadığını ya da aktarılan rakamların gerçekleri yansıtmadığını söylüyor.

90 bin sayısı 30 ülkenin hemşirelik organizasyonları ve dünya medyasından alınan raporların, haberlerin karşılaştırması ile yapılan bir tahmin. Konsey gerçek sayının ise bunun iki katı olabileceğini belirtiyor.

ICN kendi başına 130 ulusal kurumu temsil ediyor ve bünyesinde kayıtlı 20 milyona yakın hemşire bulunuyor.

Türkiye’deki durum

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, 22 Nisan’da yaptığı açıklamada Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun yaşamını yitirdiği 1 Nisan’dan bugüne dek Covid-19 nedeniyle 14’ü hekim 24 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

TTB, yüzde 38’ini hekimlerin oluşturduğu 3 bin 474 sağlık çalışanına da Covid-19 tanısı konulduğunu belirtmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da 29 Nisan’da yaptığı açıklamada, enfekte olan sağlık çalışanı sayısının 7 bin 428 olduğunu açıklamıştı.

Bu sayının vakaların içindeki oranının yüzde 6,5’e yakın olduğunu ifade eden Bakan Koca, Avrupa’daki ortalamanın sağlık çalışanları için yüzde 10-11’lerde olduğunu belirterek, “Çalışanlarımız için bu dönemde ne yapmamız gerekiyorsa gayretle yaptığımızı düşünüyorum” demişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci Aygün'ün tahliyesine itiraz
Sonraki Haber
DSÖ'den Covid-19 önlemlerini esneten ülkelere uyarı