Ana SayfaDünyaDünyanın en yeşil şehri: Viyana

Dünyanın en yeşil şehri: Viyana

HABER MERKEZİ – ABD merkezli bir araştırma şirketinin yaptığı çalışmaya göre dünyanın en yeşil kenti Viyana.

ABD merkezli Resonance adlı danışmanlık şirketi, dünyanın en çok ziyaret edilen 50 şehrindeki hava kalitesini, park sayısını ve toplu taşıma araçlarına erişimi inceledi.

Şehirlere yönelik yapılan araştırmada göz önünde bulundurulan kriterler şöyle: kamusal yeşil alanların yüzdesi, yenilenebilir enerji kaynaklı toplam enerji ihtiyacının yüzdesi, işe gitmek için toplu taşıma araçlarını kullanan nüfusun yüzdesi, hava kirliliği seviyesi, kişi başına su tüketimi, yayalara uygunluk, şehir genelinde geri dönüşüm olanağı ve çiftçi pazarları sayısı.

Yapılan araştırma sonucunda dünyadaki en temiz şehir Viyana seçildi.

Euronews’in haberine göre şirket, şehir nüfusunun neredeyse yarısının toplu taşıma kartına sahip olduğu Viyana’yı “Avrupa’da model teşkil eden şehir olarak” gösterdi.

Yerel yönetim başkan yardımcısı Birgit Hebein, “Viyana gerçekten harika, yüzde 50’nin üzerinde yeşil alan var. Şehir eşit derecede yeşil değil bu yüzden daha fazla yaya geçitleri ve bisiklet yolları yapıyoruz. Bu çok önemli çünkü herkes evinin yanında bir park bulundurma şansına sahip değil” dedi.

Viyana Teknik Üniversitesi’nde profesör olan Azra Korjeniç, Corona virüsü salgını süresince yeni ekolojik stratejilere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

“Pandemi özellikle yaşlı ve hastaların evlerini terk edemeyeceğini gösterdi. Muhtemelen bütün yıl içeride kalmak zorunda kalacaklar çünkü dışarı çıkmak büyük risk teşkil ediyor. Bu durum uzun vadeli daha ekolojik stratejilere ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor.”

Güneş enerjisi sistemleri de yakın zamanda Viyana’daki bütün yeni binalarda zorunlu hale getirildi.

Resonance şirketine göre dünyanın en yeşil 10 şehri:

  1. Viyana, Avusturya

  2. Münih, Almanya

  3. Berlin, Almanya

  4. Madrid, İspanya

  5. Sao Paulo, Brezilya

  6. Manchester, İngiltere

  7. Lizbon, Portekiz

  8. Singapur

  9. Amsterdam, Hollanda

  10. Washington D.C, ABD

Previous post
Meteoroloji'den sıcak hava dalgası uyarısı
Next post
Bu kez Mersin: Uçurtma uçurmak valilik tarafından yasaklandı