Ana SayfaGüncelErdoğan, saldırılar üzerinden HDP ve CHP’yi hedef aldı

Erdoğan, saldırılar üzerinden HDP ve CHP’yi hedef aldı

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van ve Adana’da Vefa Sosyal Destek Gruplarına yönelik olduğunu belirttiği saldırılar üzerinden HDP ve CHP’yi hedef aldı, “Bir süredir gizli saklı yürüttükleri siyasi ittifakı, benzer eylemlerle sahada bir ileri aşamaya taşıdıkları anlaşılıyor” iddiasında bulundu.

Van’ın Özalp ilçesi Mehmetalan Mahallesi yakınlarında belediyeye ait araca önceki gün silahlı saldırı düzenlenmişti. Saldırı sonucu iki kişi hayatını kaybetmiş, bir kişi de yaralanmıştı.

Aracın Covid-19 salgınına karşı tedbirler kapsamında karantinaya alınan Özalp ilçesine bağlı Eğribelen Mahallesi’ne yardım götürdüğü belirtilmişti.

Saldırının ardından ise aralarında HDP İlçe Eşbaşkanı Burhan Atmaca’nın da bulunduğu en az 38 kişi gözaltına alınmıştı.

Başta AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümet yetkilileri saldırının sorumlusu olarak PKK’yi işaret etmişlerdi. PKK’den ise henüz bir açıklama gelmiş değil.

Bugün yeni bir açıklama yapan Erdoğan, Van’daki saldırıya değinerek bu kez HDP’yi hedef aldı.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün çelik kulelerinin son blokunun yerleştirilmesi dolayısıyla düzenlenen törene video konferans ile katılan Erdoğan, “Önce Van’ın Özalp ilçesinde PKK’nın yaptığı ve ipini bu örgüte teslim etmiş olan HDP’lilerin de işin içinde olduğu anlaşılan bir terör eylemi yaşandı” dedi.

Erdoğan, “Daha Özalp’taki şehitlerimizin kanı kurumadan bu defa Adana’da Yüreğir Kaymakamlığı bünyesindeki Vefa Sosyal Destek Grubu saldırıya uğradı” diye belirtti.

Bu olaydan ise CHP’yi sorumlu tutan Erdoğan, “Devletin kaymakamına, polisine ve Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerine hem hakaret edip hem fiili saldırıda bulunan güruhun, CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı ve beraberindekiler olduğu anlaşılmıştır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “PKK’nın Van’da uzun namlulu silahlarla gerçekleştirdiği saldırıyı CHP’liler, Adana’da hakaret ve yumrukla yapmıştır. Yöntem farklı, zihniyet ve amaç aynıdır” diye ekledi.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında ise ‘kirli yapılar’ olarak nitelendirdiği CHP ve HDP’nin “bir süredir gizli saklı yürüttükleri siyasi ittifakı, benzer eylemlerle sahada bir ileri aşamaya taşıdıkları anlaşılıyor” iddiasında bulundu.

Erdoğan son olarak, “Devletin askerine, polisine, vatandaşlarımıza hizmet için canla başla çalışan görevlilerine saldıran herkes bunun bedelini en ağır şekilde ödeyecektir” dedi.

Adana’da ne oldu, iddialar neler?

Adana Valiliği’nden yapılan açıklamada, 14 Mayıs Perşembe günü saat 22.00 sıralarında Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl’ün katılımıyla kaymakamlığın önünde Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından gerçekleştirilen yardım dağıtımı sırasında, dört kişinin sözlü ve fiziksel saldırıda bulunduğu iddia edildi.

Bunun üzerine gözaltına alınan dört kişi adliyeye sevk edilirken, üçü savcılık tarafından, biri ise nöbetçi mahkeme tarafından ‘adli kontrol’ ile serbest bırakıldı.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, gözaltına alınıp, serbest bırakılanların CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım ile Yıldırım’ın annesi, babası ve kardeşi olduğunu bildirdi.

Bugün ise savcının itirazı üzerine Eren Yıldırım yeniden gözaltına alındı.

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi ise yaptığı yazılı açıklamada, Kaymakam Oğuzhan Bingöl’ün olay yerinde olmadığını ve Bingöl’ün korumasının, Eren Yıldırım ve ailesine sordukları bir soru için silah çektiğini öne sürdü.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Buldan: Ses çıkarmazsak sıra İstanbul’a, Ankara’ya da gelir
Sonraki Haber
Boşanma aşamasında olduğu kadını öldüren Harun Başaran tutuklandı