Ana SayfaGüncelErmeni Kilisesi’ne nefret saldırısı: Saldırgan serbest bırakıldı

Ermeni Kilisesi’ne nefret saldırısı: Saldırgan serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Üsküdar’da bulunan Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’nin kapısındaki haçın yerinden sökülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan saldırgan serbest bırakıldı.

İstanbul Üsküdar’da bulunan Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’nin kapısındaki haç kimliği belirsiz bir kişi tarafından yerinden sökülmüştü.

Söz konusu haçın sökülmesiyle ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşma kapsamında şüpheli M.D. gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.D., savcılıktaki ifadesinin ardından hakkında, ‘ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme’ suçundan tutuklanma talebiyle Nöbetçi Anadolu 7. Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderildi.

Hakimlikteki ifadesinde, şeker hastası olduğu için çalışamadığını ileri süren M.D., anlık bir şey olduğunu, hastalığının etkisiyle yaptığını savundu.

Gerçekleştirdiği eylemin altında herhangi bir neden olmadığını iddia eden M.D., hiçbir kişi ya da yapıyla bağlantısının bulunmadığını, pişman olduğunu söyledi.

Hakimlik, M.D.’yi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.


Nefret saldırısı: Kuzguncuk Kilisesi’nin haçı yerinden söküldü

Hrant Dink Vakfı ve Rakel Dink’e tehdit


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hrant Dink Vakfı ve Rakel Dink'e tehdit
Sonraki Haber
‘Çav Bella’ soruşturmasında tutuklanan Özdemir'e tahliye