Ana SayfaGüncelEvrensel gazetesi yöneticileri ifadeye çağrıldı

Evrensel gazetesi yöneticileri ifadeye çağrıldı

HABER MERKEZİ – Evrensel gazetesinin Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Ragıp Zarakolu’nun “Makus kaderden kaçış yok” başlıklı yazısı ile ilgili Yazı İşleri Müdürü Görkem Kınacı ile birlikte ifadeye çağrıldıklarını duyurdu.

Yazar Ragıp Zarakolu hakkında, Evrensel gazetesi ve Artı Gerçek’te eş zamanlı yayımlanan “Makus kaderden kaçış yok” başlıklı yazı nedeniyle soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında Evrensel’in Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ve Yazı İşleri Müdürü Görkem Kınacı’nın ifadeye çağrıldığı bildirildi.

Gazeteci Polat, söz konusu gelişmeyi Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu.

“Yazarımız Ragıp Zarakolu’nun Evrensel ile Artı Gerçek’te aynı anda yayımlanan ve darbeyi destekleyen içerikte tek bir cümlesi olmayan yazısı ile ilgili Yazı İşleri Müdürümüz Görkem Kınacı ve ben Emniyet’e ifadeye çağrıldık” diyen Polat, avukatlarıyla birlikte Perşembe günü ifade vermeye gideceklerini belirtti.

Ne olmuştu?

Yazar Ragıp Zarakolu’nun “Makus kaderden kaçış yok” başlıklı köşe yazısı 5 Mayıs’ta hem Evrensel hem de Artı Gerçek’te yayımlanmıştı.

Zarakolu yazısında, AKP lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Demokrat Parti’nin tamamlayamadığı, (Süleyman) Demirel’in kısmen başarılı olduğu otoriterleşmeyi yapısal ve İslam-Türk sentezine dayanan bir temel üzerine oturtmaya giriştiğini” kaydederek şunları ifade etmişi:

“Zaten bunun temelleri 1980 yılında Kenan Evren Cuntası tarafından atılmıştı.
“Türkiye dünya demokratik ülkeleri listesinden, otoriter ülkeler listesine düşüş yaptığı için kendini başarılı sayabilir!
“RTE’de bir Menderes travması vardı. Demirel gibi kısmen. (Adnan) Menderes olmamak için Demirel’in atmadığı takla, kurmadığı ittifak kalmamıştı. Ecevit ile bile uzlaştı, onu başbakan yaptı ve ona kanlısı Bahçeli ile hükümet bile kurdurdu.
“Korona günleri, bırakın Türkiye’yi tüm dünyayı bir sorgulamaya yöneltmekte. Bundan RTE’nin ve tayfasının kaçması mümkün değil.”

Aynı gün, Cumhurbaşkanlığı İletişim İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Zarakolu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik ‘darbe ve idam tehdidinde bulunduğu’ iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

6 Mayıs’ta da Erdoğan, Zarakolu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Ayrıca Ragıp Zarakolu’nun köşe yazısı nedeniyle Evrensel ve Artı Gerçek’in sorumlu müdürleri ile bağlı oldukları yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

Zarakolu ise kendisine yöneltilen “darbecilik” suçlamalarına “Hayatım darbelere, darbeci eğilimlere karşı mücadele ile geçti” diyerek yanıt vermişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Aydın'da JES’e karşı ortak mücadele çağrısı
Sonraki Haber
15 ilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının detayları