Ana SayfaGüncelFatih Tezcan hakkında soruşturma

Fatih Tezcan hakkında soruşturma

HABER MERKEZİ – Gazeteci Fatih Tezcan hakkında, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” suçlarından soruşturma başlatıldı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Fatih Tezcan hakkında soruşturma başlattı.

Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada, şunlar ifade edildi:

“Fatih Tezcan adlı şahsın halkın bir kısmını hedef alarak tehdit içerikli bir video yayınladığına dair 11 Mayıs tarihinden itibaren çeşitli internet siteleri ile sosyal medyada haber yapıldığının belirlenmesi üzerine 5271 Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 160. maddesi gereği işin gerçeğini araştırıp yasal gereğine tevessül etmek amacıyla adı geçen hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ ve ‘halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit’ suçlarından resen soruşturma başlatılmıştır.”

Suç duyurusunda bulunulmuştu

Fatih Tezcan, sosyal medya üzerinden paylaştığı videoda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili, “Biz bir daha sokağa çıkarsak eğer kimleri toplayacağız, listelerden haberiniz var mı sizin, ailenizi nasıl koruyacaksınız? Karınızı, çocuklarınızı nasıl koruyacaksınız bizden? Erdoğan’ın bir damla kanına milyonlarca kan dökülür bu ülkede” sözlerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik de Tezcan hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ile halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit”ten suç duyurusunda bulunmuştu.

Daha önce de Mustafa Kemal Atatürk’e hakaretten yargılandığı davada ifade vermediği için hakkında yakalama kararı çıkarılan Fatih Tezcan, Bodrum’da gözaltına alınmıştı.

Tezcan, 30 Nisan’da Bodrum Asliye Ceza Mahkemesi’nde ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AİHM'den Türkiye'nin Osman Kavala itirazına ret
Sonraki Haber
Ağır hasta tutuklu Kaya beşinci kez hastaneye kaldırıldı