Ana SayfaDünyaFloyd’u öldüren polis tutuklandı, üçüncü derece cinayetle suçlanıyor

Floyd’u öldüren polis tutuklandı, üçüncü derece cinayetle suçlanıyor

HABER MERKEZİ – ABD’de ırkçılık karşıtı isyanın başlamasına neden olan George Floyd cinayeti sonrası görevden alınan polislerden Derek Chauvin çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Üçüncü derece cinayet ile suçlanıyor.

George Floyd isimli siyahın sokak ortasında beyaz bir polis tarafından öldürülmesiyle ABD’nin Minneapolis kentinde başlayan isyan dalgası ülke geneline yayılmasının ardından önemli bir gelişme yaşandı.

Floyd’un gözaltındayken ölümüne neden olan ve görevine son verilen dört polisten biri olan Derek Chauvin tutuklandı.

Tutuklanan 44 yaşındaki Chauvin, “Nefes alamıyorum” demesine rağmen Floyd’un boğazına diziyle bastıran polis.

Derek Chauvin’in ‘üçüncü derece cinayet’ ve ‘taksirle insan öldürmek’ ile suçlandığı açıklandı. Başka suçlamaların da getirilebileceği belirtildi.

Görevden alınan diğer üç polise yönelik suçlama getirilip getirilmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

ABD basınında yer alan haberlere göre 44 yaşındaki Chauvin, defalarca resmi şikayette bulunulmasına ve hatta hakkında en az bir dava açılmış olmasına rağmen, hiçbir yasal işleme tabi tutulmamış.

George Floyd cinayeti

ABD’nin Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde, Pazartesi günü Derek Chauvin isimli beyaz bir polis, gözaltına alarak yere yatırdığı 46 yaşındaki George Floyd’u boynuna diziyle bastırarak öldürmüştü.

Sosyal medyada yayılan video görüntülerinde Floyd’un “Nefes alamıyorum” sözlerine rağmen polisin şiddetini sürdürmesi infiale yol açmıştı.

Floyd’u öldüren Chauvin ile gözaltı işlemi sırasında yanında bulunan Thomas Lane, Tou Thao ve Alexander Kueng isimli polisler görevden alınmıştı.

George Floyd’un ailesi dört polisin de cinayet suçlamasıyla yargılanmasını talep ediyor.

Fotoğraf: AP

Floyd’un öldürülmesinin ardından başlayan isyan dalgası ise büyüyor.

Protestoların üçüncü gününde eylemciler, Minneapolis kentinde bir polis merkezini ele geçirmişti. Karakolu ve çevresindeki iki binayı ateşe vermişlerdi.

Bunun üzerine Minnesota eyaletindeki Ulusal Muhafız birlikleri Minneapolis’e gönderildi.

Protestolar ise Minneapolis’le sınırlı değil. Los Angeles, Denver, Phoenix ile Minneapolis komşu olan St. Paul’a da eylemler sıçradı. Protestocular St. Paul’da da farklı noktaları ateşe verdi.

2014 yılında ABD’nin New York kentinde Eric Garner adlı silahsız siyah yurttaş da polis tarafından gözaltı sırasında öldürülmüştü. Polisin kafasını yere bastırdığı Garner’ın son sözleri de “Nefes alamıyorum” olmuştu.


ABD’de ırkçılık karşıtı isyan: Karakol yakıldı, eylemler yayılıyor




Önceki Haber
BDDK'den 18 bankaya 102 milyon lira ceza
Sonraki Haber
Trump: Dünya Sağlık Örgütü'yle ilişkilerimizi sonlandırıyoruz