Ana SayfaDünyaFotoğraflarla: Atina’da 1 Mayıs

Fotoğraflarla: Atina’da 1 Mayıs

ATİNA – 1 Mayıs bu yıl, Covid-19 pandemisi nedeniyle karantina koşullarında karşılandı. Geleneksel kutlamalar yerine alternatif eylemler öne çıkarken, Yunanistan parlamentosu binası önünde düzenlenen kutlamada ise etkileyici görüntüler ortaya çıktı.


Haber: Çağdaş Kaplan


Yunanistan’ın başkenti Atina’da 1 Mayıs işçiler, sendikalar, sol ve sosyalist partiler tarafından yürüyüşler ve Syntagma Meydanı’nda düzenlenen sembolik mitingle kutlandı.

Corona virüsünün yol açtığı Covid-19 salgını nedeniyle Syntagma Meydanı’na yapılan yürüyüşler sırasında kortejler sosyal mesafeye dikkat edilerek düzenlendi. Yürüyüşe katılanlar maske de taktı.

 

Eylemlerde işçiler sloganlarını koruyucu maskelerinin arkasından attı, sol yumruklarını eldivenleri ile kaldırdı.

Meydanda alana sosyal mesafenin korunması için işaretler bırakıldı ve 1 Mayıs’a katılanlar bu işaretleri dikkate alarak alanda konumlandı.

Mücadeleci İşçi Sendikaları Birliği (PAME) üyelerinin parlamento binası önünde düzenledikleri kutlamada etkileyici görüntüler ortaya çıkarttı.

Öte yandan 1944 Mayıs’ında Kaisariani’de öldürülen komünistleri anmak amacıyla Yunanistan Komünist Partisi tarafından Kaisariani Atış Poligonu’na çelenk bırakıldı.


Haber içi fotoğraflar: Eurokinissi

Taksim’de 1 Mayıs’a engel: DİSK yöneticileri dahil çok sayıda gözaltı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
RTÜK istedi, Netflix dizinin bir bölümünü yayından kaldırdı
Sonraki Haber
İzmir'de hasta yakınından hekime ölüm tehdidi