Ana SayfaGüncelGökçek’in cenazesine saldırının ardından: Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı görevden alındı

Gökçek’in cenazesine saldırının ardından: Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı görevden alındı

HABER MERKEZİ – Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in cenazesine yönelik tehdit ve saldırıların ardından Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Turan görevden alındı ve ildeki ocak kapatıldı.

323 gün süren ölüm orucuna 5 Mayıs’ta ara verdikten sonra yoğun bakıma kaldırılan ve 7 Mayıs’ta hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in cenazesi için “gömdürmeyiz” diye tehdit edip, saldıran Kayseri Ülkü Ocağı Başkanı Serdar Turan görevden alındı.

Turan görevden alındığını Twitter üzerinden duyurdu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’u arayarak kararını bildirdiği, bunun üzerine Ersoy’un MHP İl Başkanı Serkan Tok ile birlikte Ülkü Ocakları binasına giderek Turan’a Bahçeli’nin kararını tebliğ edip Ülkü Ocakları binasının anahtarlarını teslim aldıkları belirtildi.

Ne olmuştu?

Gökçek’in Gazi Cemevi’ne götürülen cenazesi için düzenlenmek istenen törene izin vermeyen polis, plastik mermi ve gaz bombaları kullanarak cemevine girmişti.

Cemevine giren polisler, aralarında avukat ve Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına almış, törenin ardından ailesi tarafından defnedilmek üzere Kayseri’ye götürülecek Gökçek’in cenazesini de zorla cemevinden çıkarmıştı.

Gökçek’in polisler tarafından zorla çıkarılan cenazesi gece saatlerinde Kayseri’ye ulaşmıştı.

Başakpınar ilçesinde toplanan ırkçı bir grup defin işleminin Kayseri’de yapılmamasını istemişti.

Sosyal medyada yayımlanan görüntülerde, Gökçek’in cenazesinin defnedilmesini engellemeye çalışan grubun “Gömseler bile çıkarır, yakarız” şeklinde tehditlerinde bulunduğu kameralara yansımıştı.

Cenaze, 9 Mayıs’ta tüm engellemelere karşın ailesi, yakınları ve Grup Yorum üyeleri tarafından toprağa verilmişti.

Previous post
Canlı Blog | Vaka sayısı 4 milyonu aştı, salgında son durum ne?
Next post
Önlem alınmayan depodaki yedi işçinin testi pozitif çıktı