Ana SayfaGüncelGörevden alınan belediye eşbaşkanları ‘ev hapsi’ şartıyla serbest

Görevden alınan belediye eşbaşkanları ‘ev hapsi’ şartıyla serbest

HABER MERKEZİ – Yerlerine kayyum atanan Siirt Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediye Eşbaşkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez, Kurtalan Belediye Eşbaşkanı Baran Akgül ‘ev hapsi’ şartıyla serbest bırakıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerlerine kayyum atanan ve evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alınan Siirt Belediye Eşbaşkanları Berivan Helen Işık ve Peymandara Turhan, Baykan Belediye Eşbaşkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez, Kurtalan Belediye Eşbaşkanları Baran Akgül ve Esmer Baran, Siirt Belediyesi çalışanları Eşref Tekin ve Gülçin Konneş ile Belediye Eşbaşkanlığı görevine seçildiği halde mazbatası verilmeyen Resul Kaçar, İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından dün gece adliyeye sevk edildi.

Dört gündür gözaltında bulunan eşbaşkanların savcılık ifadelerinin sabaha kadar sürdüğü belirtildi.

Savcılık ifadelerinin ardından Siirt Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediye Eşbaşkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez ile Kurtalan Belediye Eşbaşkanı Baran Akgül tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Siirt Belediye Eşbaşkanı Peymandara Turhan, Kurtalan Belediye Eşbaşkanı Esmer Baran, Siirt Belediyesi çalışanları Eşref Tekin ve Gülçin Konneş ile Resul Kaçar, çıkarıldıkları mahkemece ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı.

Eşbaşkanlar ‘ev hapsi’ şartıyla serbest

Siirt Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediye Eşbaşkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez ve Kurtalan Belediye Eşbaşkanı Baran Akgül ise tutuklanma talebiyle sevk edildikleri mahkemece, ‘ev hapsi’ şartıyla serbest bırakıldı.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada HDP’li belediye eşbaşkanları, “Örgüt propagandası yapmak”, “Örgüt üyesi olmak” ve “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama” iddialarıyla suçlandı.

HDP yönetimindeki Iğdır, Siirt, Kurtalan, Altınova ve Baykan belediyelerine 15 Mayıs’ta İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atanmış, belediye eşbaşkanları da gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlardan Altınova Belediye Eşbaşkanı Casim Budak 17 Mayıs’ta, Iğdır Belediye Eşbaşkanı Yaşar Akkuş da 18 Mayıs’ta tutuklanmıştı.


AB’den HDP’li belediyelere kayyum atanmasına tepki

Previous post
Hilmi Yavuz’dan ‘Behçet Hoca’sına: "İncelikler ne ister?"
Next post
“Virüse yakalanan tutukluya sadece grip ilacı verildi” iddiası