Ana SayfaToplumsal CinsiyetGülistan Doku’yu arama çalışmaları yeniden başladı

Gülistan Doku’yu arama çalışmaları yeniden başladı

HABER MERKEZİ – Dersim’de kaybolmasının ardından 145 gün geçen Gülistan Doku’yu arama çalışmalarına verilen aranın ardından yeniden başlandı.

Dersim’de 5 Ocak’tan bu yana kayıp olan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’yu arama çalışmalarına Ramazan Bayramı ve sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle verilmişti.

Aranın ardından Doku’yu arama çalışmaları yeniden başlatıldı.

Uzunçayır Baraj Gölü’nde yeniden başlayan arama çalışmalarına Adıyaman’dan gelen dalgıç polisler ile Van’dan gelen Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ile AFAD ekibi katılıyor.

Doku’nun kaybolması

Gülistan Doku’nun kaybolmasının ardından telefon sinyalinin kesildiği Sarı Saltuk Viyadüğü Uzunçayır Baraj Gölü’ndeki Dinar Köprüsü çevresindeki arama çalışmaları hala sonuç vermedi.

Doku’nun en son birlikte görüldüğü ve şüpheli olarak görülen Zainal Abarov ve ailesi polis eşliğinde eşyalarını alarak Dersim’den ayrılmıştı.

Nisan ayının sonunda Vali Tuncay Sonel ile görüşen abla Aygül Doku, 3 Mayıs’ta bianet’ten Ruken Tuncel‘e “İlk yirmi gün suda arama çalışmaları yapıldı daha sonra görüş mesafesinin yeterli olmadığı söylendi ve çalışmalar bırakıldı. Ancak Vali, Savcı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yönlendirilen ekip, Gülistan’ın suda olduğunu söylüyorlar. Tüm deliller bu yöndeymiş” demişti.

Türkiye’nin en yüksek güvenlikli kenti olduğu söylenen bir avuç kentte kardeşinin ne ölüsüne ne de dirisine ulaşabildiğini söyleyen Akgül, “Ben kardeşim o sudan çıksa dahi  intihar ettiğini düşünmüyorum” demişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Salgın nedeniyle dünyada 86 milyon çocuk daha yoksulluğa itildi'
Sonraki Haber
Kars'ta erkek şiddetine karşı 'Mor Hat'